avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Relatia elev->scoala
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Relatia elev->scoala

Buna ziua!

As dorii si eu sa aflu in ce masura i se permite unei scolii sa ceara fonduri elevilor sai. Sunt foarte revoltat pe tema asta deoarece avem un caz interesant in scoala. Urmeaza sa se petreaca intalnirea de 10 ani de la absolvirea liceului, iar eu fiind in clasa a XI-a va trebuii sa ii intampin, sa le cant "Gaudeamus" si sa le dau o floare. Pana aici sunt perfect de acord, este un gest frumos din partea noastra si a scolii. Dar intervine urmatoarea problema: din clasa in clasa au umblat profesorii si au spus elevilor ca trebuie sa aduca o suma de banii (desi consider ca este irelevanta, este vorba de 3 lei) pentru achizitionarea buchetelor de flori ce urmeaza sa fie date.

In opinia mea, ramanand strict la nivelul de idee, acest gest mi se pare penibil, inteleg ca e frumos din partea noastra sa ii primim inapoi in liceu intr-un mod elegant, dar mi se pare absurd sa ni se impuna niste costuri pentru acest lucru.

In concluzie va rog sa imi explicati ce spune legea despre acest lucru. Accept si astept si contra-argumente si opinii personale.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2013
Doty13, utilizator
Cel mai recent răspuns: Doty13 , utilizator 23:53, 14 Iunie 2013
In opinia mea nu cred ca s-a impus cu obligatia ca fiecare sa aduca suma de 3 lei. Probabil ca doar s-a propus ca fiecare elev sa aduca suma de 3 lei. Daca dvs nu sunteti de acord sa aduceti acesti bani,nu ii adceti deoarece nu va poate obliga.
Deci ca sa fiu mai clar. "Nu uitati ca Vineri e intalnirea de 10 ani. Nu ma intereseaza cum faceti dar paine maine trebuie sa dati 90 de lei pentru flori" (profesoara responsabila de actiune).
Daca lucrurile stau asa,puteti sesiza inspectoratul scolar.
E, asta-i.. nu vrei sa dai, nu dai, desi era frumos sa-i dai aluia care se intoarce in scoala dupa 10 ani, o floare.
Totusi, daca ati strans un fond al scolii, se puteau da de acolo.
Sunt perfect de acord ca ar fi frumos. Dar ar fi fost frumos totodata sa ni se propuna si nu sa ni se impuna. Astazi de exemplu, mi-am exprimat punctul de vedere in fata dirigintei care nefiind multumita de opinia mea a decis ca tema mea pentru astazi merita o nota de 3.

Alte discuții în legătură

Bursa de merit acordata ... din eroare(?!) flurryorama flurryorama Fiica mea (clasa a X-a) a primit in semestrul I al acestui an scolar bursa de merit in suma de 300 lei. In aceasta saptamana a fost informata de catre d-na ... (vezi toată discuția)
Profesor abuz in serviciu ioana19 ioana19 Buna ziua. Daca un porf,are boala pe mine,si pot demonstra ca din cauza aia imi da note mici,desi stiu si invat,multai bine decat restul,se face vinovat de ... (vezi toată discuția)
Ce sa solicit de la patron pentru a inmana la scoala ca absentele sa imi fie motivate. cristinutzac72 cristinutzac72 Buna ziua, Lucrez dar nu la o firma dar nu cu acte si diriginta imi tot zice sa ii aduc ceva sa imi poata motiva absentele.. Cum as putea sa fac sa sa imi ... (vezi toată discuția)