Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi ptr cim partial

Buna ziua,

Am un salariat care a trecut prin vointa lui, din motive de sanatate, de la cim 8 ore la cim 4 ore .
Nu prea inteleg bine textul de lege la art.106 alin2 codul muncii:"Drepturile salariale se acordă proporţional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru."Ce vrea sa zica?
Ca daca salariatul a avut 1000 ron salariu, trecand la 4 ore trebuie sa i se acorde 500 ron, sau poate sa se negocieze si 1000 ron ptr cele 4 ore.
Iar in cazul CO raman tot 27 zile cum a avut si pana acum sau se imparte pe jumatate.Va rog daca exista si un alt articol de lege decat cel pe care nu il inteleg.(106)
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:17, 13 Iunie 2013
1. In speta, nu este obligatoriu ca odata cu modificarea timpului de munca sa se modiifce si salariul. Prin urmare, salariul poate ramane 1000 lei/ luna pentru un timp de munca de 4 ore/zi.

2. Durata timpului de munca partial nu afecteaza durata concediului de odihna. Astfel, un salariat cu c.i.m. cu timp partial va beneficia de un CO de minim 20 de zile lucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Co in cazul cim cu timp partial Aargau Aargau Buna ziua, am o nelamurire = art. 140 alin (4) (\"Durata concediului de odihna anual pentru salariatii cu contract individual de munca cu timp partial se ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie co pentru cim de 4 ore/zi corneliacr corneliacr Buna ziua...suntem o asociatie de proprietari si avem angajata femeie de serviciu cu 4 ore/zi, salariu brut 950 lei. Durata concediului de odihna este de 21 ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna pentru cim cu 8h/saptamina si pentru cim cu 20h/sapt LIVIA CARMEN LIVIA CARMEN buna seara, 1. va rog sa-mi spuneti pt. un cim cu program de lucru de 8h/saptamina cat este durata co/an, programul de lucru este repartizat astfel ; luni-3h, ... (vezi toată discuția)