Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract de comodat vs contract de concesiune pentru punct de lucru

Buna ziua,

Am un SRL-D si vreau sa inregistrez un punct de lucru unde reabilitez cladirea si fac mai multe investitii pentru a-mi putea desfasura activitatea. Este in regula sa inchei un contract de comodat cu proprietarul pe cladirea existenta si terenul aferent sau trebuie sa fac un contract de concesiune? Ma puteti ajuta, va rog?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Irinanat , utilizator 12:27, 17 Iunie 2013
In opinia mea este mai convenabil pentru dumneavoastra o concesiune , depinde acum si de investitia pe care o faceti, destinatia cladirii. In contractul de concesiune de obicei se specifica destinatia cladirii , iar concedentul poate retrage concesiune daca acea cladire nu va mai fi utilizata in scopul specificat la incheierea contractului, se pot totusi desfasura alte activitati cu acordul acestuia. Indiferent de tipul de contract pe care-l veti alege trebuie sa analizati cu atentie termenii acestuia, drepturile si obligatiile fiecarei parti semnatare
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarul constructiei ridicate pe un teren concesionat iuliainstant iuliainstant Buna ziua, intrebarea mea este urmatoarea: cine este proprietarul constructiei ridicate pe un teren concesionat de la consiliul local? Concesionarul - ... (vezi toată discuția)
Transfer concesiune teren tarkanyi tarkanyi In anul 1994 se construieste o cladire pentru prelucrare lapte. Primaria concesioneaza societatii un teren in suprafata de cca. 1000 mp. pe 99 de ani, ... (vezi toată discuția)
Imobil construit pe teren concesionat gabrielli68 gabrielli68 Buna ziua! Exista un imobil construit de o firma pe un teren concesionat de la Primarie. Contractul de concesiune are valabilitatea pana va sta cladirea si se ... (vezi toată discuția)