avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Transfer concesiune teren
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Transfer concesiune teren

In anul 1994 se construieste o cladire pentru prelucrare lapte. Primaria concesioneaza societatii un teren in suprafata de cca. 1000 mp. pe 99 de ani, mentionand in caietul de sarcini ca destinatia concesiunii este infiintare societate de prelucrare a laptelui. Termen: 1 an de la concesiune.
In 1996 firma da faliment, constructia este confiscata de catre Finante, iar contractul de concesiune este transferat printr-un act aditional la o persoana fizica (vecinul), cu acelasi caiet de sarcini.
In 2008 o societate cumpara cladirea de la firma care se ocupa cu insolventa , dar terenul aferent constructiei practic este concesionat la persoana amintita.

Interbarea mea este
1. Daca acest transfer de concesiune a fost legal sau nu?
2. In caietul de sarcini este precizat ca "concesionarul este obligat de a asigura pe perioada concesionarii continuitatea activitatii in scopul in care a fost concesionat terenul". Noul concesionar la care s-a facut transferul nu a folosit nici o clipa terenul in scopul acesta, ci a tranformat practic in gradina.
Nerespectand obligatiile contarctuale, acest contract nu se reziliaza automat dupa termenul de 1 an stabilit?
3.Societatea care a cumparat cladirea poate avea dreptul de a intra in posesia terenului aferent prin cumparare/inchiriere/concesionare de la Primarie?

Va multumesc anticipat pentru ajutor,

Cu respect,
Tarkanyi
Cel mai recent răspuns: nephyu , utilizator 15:08, 12 Ianuarie 2012
Buna
- transferul unui contract de concesiune se realizeaza pe baza unei cereri insotita de acte justificative ce trebuie depusa la concedent. Solicitati concedentului sa va puna la dispozitie cererea si actele justificative.
- se poate cere constatarea rezolutiunii contractului pentru neindeplinirea obligatiilor contractuale, insa trebuie sa justificati un interes, fapt ce nu cred ca va fi foarte greu avand in vedere ca sunteti proprietarul cladirii.
- societatea poate solicita concedentului de a ii atribui pe seama sa prin contract de concesiune sau inchiriere respectivul teren, iar avand in vedere situatia de fapt aveti sanse de a se admite cererea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarul constructiei ridicate pe un teren concesionat iuliainstant iuliainstant Buna ziua, intrebarea mea este urmatoarea: cine este proprietarul constructiei ridicate pe un teren concesionat de la consiliul local? Concesionarul - ... (vezi toată discuția)
Contract concesiune monalisaalina monalisaalina Daca intr-un contract de concesiune scrie ca perioada de concesiune este de 50 de ani spesificandu-se ca perioada de recuperare a pretului este de 10 ani,ce ... (vezi toată discuția)
Contract de concesiune , va rog lamuriri adryanoo_boy adryanoo_boy In anul 2011 am inceput constructia unei case pe un teren concesionat de primaria unei localitati. Pretul concesiunii a fost de 894 lei/an +rata inflatiei , ... (vezi toată discuția)