avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tratament fiscal alimentare nave cu combustibil
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tratament fiscal alimentare nave cu combustibil

Nava apartinind Garzii de coasta din Romania se aprovizioneaza cu motorina din Grecia. Furnizorul din Grecia factureaza motorina agentului navei din Romania,platitor de tva.La rindul sau agentul factureaza motorina Garzii de coasta.Rugamintea este sa ma ajutati in inregistrarea operatiunilor:
- la primirea facturii de combustibil din Grecia agentul considera o achizitie din ue cu tazare inversa, raportata si in decl 390?
- sau o inregistreaza ca o cheltuiala si factureaza motorina catre proprietarul navei impreuna cu alte servicii prestate pentru nava conf art .143 al 1 lit h pct 3, fara tva si neraportata in decl 390.
Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Tva bunkeraj augura augura Nava fluviala apartinind armator din ue,cod tva, se aprovizioneaza cu combustibil de la agent economic roman. Acesta factureaza combustibilul cu tva unei firme ... (vezi toată discuția)
Intocmire factura pentru bunkeraj augura augura in situatia in care un agent economic roman , platitor de tva face aprovizionare cu motorina- bunkerare- unei nave apartinind unei tari din ue sau in afara ue ... (vezi toată discuția)
Incadrare serviciu augura augura -un agent economic din bulgaria,platitor tva, aprovizioneaza cu combustibil o nava din serbia. factura o intocmeste pe numele agentului intermediar din romania ... (vezi toată discuția)