avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Intocmire factura pentru bunkeraj
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Intocmire factura pentru bunkeraj

in situatia in care un agent economic roman , platitor de tva face aprovizionare cu motorina- bunkerare- unei nave apartinind unei tari din ue sau in afara ue factura se intocmente cu tva?
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: augura , utilizator 10:10, 13 Februarie 2015
Va incadrati cumva la articolul de mai jos?

ART. 143 Scutiri pentru exporturi sau alte operaţiuni similare, pentru livrări intracomunitare şi pentru transportul internaţional şi intracomunitar
(1) Sunt scutite de taxă:
h) în cazul navelor atribuite navigaţiei în largul mării şi care sunt utilizate pentru transportul de călători/bunuri cu plată sau pentru activităţi comerciale, industriale sau de pescuit, precum şi în cazul navelor utilizate pentru salvare ori asistenţă pe mare sau pentru pescuitul de coastă, următoarele operaţiuni:
1. livrarea, modificarea, repararea, întreţinerea, navlosirea, leasingul şi închirierea de nave, precum şi livrarea, leasingul, închirierea, repararea şi întreţinerea de echipamente încorporate sau utilizate pe nave, inclusiv echipamente de pescuit;
2. livrarea de carburanţi şi provizii destinate a fi utilizate pe nave, inclusiv pentru navele de război încadrate în Nomenclatura Combinată (NC) cod 8906 10 00 care părăsesc ţara şi se îndreaptă spre porturi străine unde vor fi ancorate, cu excepţia proviziilor în cazul navelor folosite pentru pescuitul de coastă;3. prestările de servicii, altele decât cele prevăzute la pct. 1, efectuate pentru nevoile directe ale navelor şi/sau pentru încărcătura acestora;

imi cer scuze , am omis sa spun ce era mai important. navele pentru care se face bunkeraj sunt fluviale nu maritime ca sa se aplice art 143, al 1.
ma gindesc ca poate fi considerata o livrare de bunuri conf art 132 al 1 lit c , adica: locul livrarii este locul unde se gasesc bunurire atunci cind sunt puse la disp clientului, in cazul in care nu sunt transportate sau expediate. de aceea consider ca fc trebuie intocmita cu tva, locul fiind in romania. dar nu sunt sigura.
poate mai exista si alte pareri!
Daca nu puteti dovedi ca bunurile parasesc teritoriul Romaniei consider ca trebuie sa facturati cu TVA.

Una din conditiile pentru a se face taxare inversa in cazul unei livrari intracomunitare este sa existe dovada ca bunurile au fost transportate in afara Romaniei.
multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura cu tva sau nu? ghiuvy2005 ghiuvy2005 am luat o piesa la reparat de pe o nava cat a fost in port si a ramas la reparat la mine in firma. tb sa ii fac factura de reparatie si manopera. clientul ... (vezi toată discuția)
Tva factura prestari servicii externe - tara non ue nikky74 nikky74 As dori si eu lamuriri cu privirea la aplicarea TVA catre firme straine (tari non-UE) pentru servicii supraveghere lucrari (consultanta). Firma este ... (vezi toată discuția)
Tva pentru agenturare nave mai augura augura Va rog sa-mi spuneti,daca se poate, cum sunt tratate din punct de vedere tva operatiunile de prestari servicii efectuate de persoana impozabila din Romania ... (vezi toată discuția)