avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum sa procedez sa primesc stimulentul de insertie?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum sa procedez sa primesc stimulentul de insertie?

Buna ziua,

Va rog sa imi comunicati cand pot sa ma intorc incampul muncii pentru a beneficia de stimuletul de intoarcere din concediul crestere ingrijire copil in conditiile in care eu am optat pentru varianta de 2 ani.
Cand ma pot intoarce? La ce varsta a copilului pentru a imi depune dosarul de stimulent.
Sotul mai poate beneficia de acea prevere a legi in care isi poate lua 1 luna de concediu crestere copil si cand trebuie sa depuna actele in conditiile in care eu ma intorc pana la implinirea a 2 ani ai copilul.
Mentionez ca pe 7 august copilul implineste 1 an.

Solicit ajutoar doarece cei de la protectie sociala din localitatea mea au fost foarte ambigui in raspunsuri.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:44, 17 Iunie 2013
1. Deoarece ati optat pentru CCC pana la 2 ani beneficiati de stimulentul de insertie daca reluati activitatea dupa ce copilul implineste 1 an.

2. Faceti o cerere catre angajator pentru incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

3. Cu o copie dupa decizia emisa de angajator va prezentati la Primarie si completati cererea pentru stimulentul de insertie.

4. Daca sotul intra sau nu intra in CCC macar in ultima luna inainte de a implini copilul 2 ani atunci in aceasta luna nu veti mai primi stimulentul de insertie.
"Daca sotul intra sau nu intra in CCC macar in ultima luna inainte de a implini copilul 2 ani atunci in aceasta luna nu veti mai primi stimulentul de insertie.

Sa inteleg ca ar putea intra sotul in continuare in crestere copil? Cei de la protectie sociala mi-au zis ca nu este posibil decat 1 luna adica ultima luna pana implineste copilul 24 luni. Si ca nu este posibil sa intre el in crestere copil dupa ce ma intorc eu la munca.
Buna ziua,

Pentru a putea beneficia de stimulentul de insertie in cazul in care copilul meu implineste 11 luni pe 25/06/2013, pot relua activitatea incepand cu 24/06/2013 - adica zi libera legala? Mentionez ca lucrez in domeniul privat, deci as putea merge la munca in acea zi.

Iar daca sotul nu a anuntat pana acum ca renunta la acea luna de concediu, desi intruneste conditiile legale pentru a beneficia de aceasta,ce ar trebui sa facem? Este vreo problema daca nu anunta?

Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2013
vickyg, utilizator
florinonly:

1. Dvs. reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an.

2. Sotul, daca doreste, poate intra o luna in CCC oricand, nu este obligatoriu ultima luna (a 24-a).

3. Dupa ce termina sotul luna de CCC dvs. veti beneficia de stimulentul de insertie pana va implini copilul 2 ani.



vickyg:

1. Daca ati optat pentru CCC pana la 1 an puteti relua activitatea inainte de a implini copilul 11 luni, chiar daca pica intr-o si nelucratoare.

2. Daca sotul nu doreste sa intre in CCC o luna de zile atunci dvs. reluati activitatea in a 12-a luna si spoi, dupa ce implineste copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie.

Va multumesc pentru raspunsul prompt, dar as vrea sa fiu sigura ca am inteles corect: in cea de-a 12 a luna, chiar daca sotul renunta la ea, eu nu primesc stimulentul de insertie?

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie cafeaculapte cafeaculapte Buna ziua, va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac si de ce acte am nevoie sa renunt la concediu crestere copil si sa primesc stimulentul de insertie. Incep ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului ramona727 ramona727 am o fetita nascuta in data de 27.08.2012 si inca nu am intrat in concediu de crestere a copilului.Daca aleg un an, in ce luna trebuie sa revin la locul de ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere al copilului si stimulentul de insertie in munca Zara_Sabrina Zara_Sabrina Buna ziua. Sunt insarcinata in 32 saptamani, cu data probabila a nasterii pe 21 martie. Voi intra in prenatal din 9 februarie si voi opta pentru concediu de ... (vezi toată discuția)