avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum sa procedez sa primesc stimulentul de insertie?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum sa procedez sa primesc stimulentul de insertie?

Buna ziua,

Va rog sa imi comunicati cand pot sa ma intorc incampul muncii pentru a beneficia de stimuletul de intoarcere din concediul crestere ingrijire copil in conditiile in care eu am optat pentru varianta de 2 ani.
Cand ma pot intoarce? La ce varsta a copilului pentru a imi depune dosarul de stimulent.
Sotul mai poate beneficia de acea prevere a legi in care isi poate lua 1 luna de concediu crestere copil si cand trebuie sa depuna actele in conditiile in care eu ma intorc pana la implinirea a 2 ani ai copilul.
Mentionez ca pe 7 august copilul implineste 1 an.

Solicit ajutoar doarece cei de la protectie sociala din localitatea mea au fost foarte ambigui in raspunsuri.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:44, 17 Iunie 2013
1. Daca sotul intra in CCC o luna nu veti primi stimulentul de insertie pe acea luna (nu se cumuleaza indemnizatia pentru CCC cu stimulentul de insertie).

2. Daca sotul nu intra in ultima luna in CCC, la fel, nu veti primi stimulentul de insertie pe acea luna ci numai dupa ce implineste copilul 1 an (asa spun Normele de aplicare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie cafeaculapte cafeaculapte Buna ziua, va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac si de ce acte am nevoie sa renunt la concediu crestere copil si sa primesc stimulentul de insertie. Incep ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului ramona727 ramona727 am o fetita nascuta in data de 27.08.2012 si inca nu am intrat in concediu de crestere a copilului.Daca aleg un an, in ce luna trebuie sa revin la locul de ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere al copilului si stimulentul de insertie in munca Zara_Sabrina Zara_Sabrina Buna ziua. Sunt insarcinata in 32 saptamani, cu data probabila a nasterii pe 21 martie. Voi intra in prenatal din 9 februarie si voi opta pentru concediu de ... (vezi toată discuția)