avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

Buna ziua, va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac si de ce acte am nevoie sa renunt la concediu crestere copil si sa primesc stimulentul de insertie. Incep munca iar bebe are 9 luni eu optand la inceput pt ccc de 2 ani.Trebuie sa anunt inainte ca o sa incep sa lucrez sau dupa ce incep? Cat este stimulentul de insertie?Am citit ca daca am optat pt ccc 2 ani si ma intorc la munca cand bebe are 9 luni nu pot beneficia deoarece bebe trebuie sa aiba peste 1 an.Este adevarat?Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 5 Decembrie 2014
cafeaculapte, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:36, 5 Decembrie 2014
Asa este ai citit bine
1. - Deoarece ati optat initial pentru CCC pana la varsta de 2 ani veti putea solicita stimulentul de insertie dupa ce implineste copilul 1 an.
- Puteti sa reluati activitatea si mai inainte de a implini copilul 1 an dar stimulentul il veti primi dupa ce implineste copilul 1 an.

2. Stimulentul de insertie este in suma fixa de 500 lei lunar.

3. - Cererea pentru stimulentul de insertie o depuneti la Primarie impreuna cu dovada ca ati reluat activitatea.
- Dovada poate fi o copie dupa decizia de reluare a activitatii sau o adeverinta de la angajator care sa arate data cu care ati reluat activitatea.
Va multumesc pt raspuns domnul Tudor Valeriu! In acest caz cand trebuie sa isi ia sotul luna aceea de concediu? Acum, inainte sa incep eu sa lucrez sau poate si inainte de a implini copilul 2 ani in timp ce eu lucrez?
1. - Sotul poate solicita oricand CCC pana ce copilul implineste varsta de 2 ani.
- Deoarece dvs. reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an si veti beneficia de stimulentul de insertie dupa ce implineste copilul 1 an tatal copilului poate solicita in acaesta perioada cel putin o luna de CCC (dar nu este obligat a o faca).

2. Daca reluati activitatea inainte de a solicita sotul CCC atunci se reduce cu o luna perioada in care beneficiati de stimulentul de insertie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ingrijire copil radmihaela radmihaela Sunt in concediu ingrijire copil, si vreau sa mi deschid P.F.A, cum pot face fara sa pierd bani de la stat? Pot sa solicit reluarea activitatii si primesc ... (vezi toată discuția)
Asistent personal si stimulent insertie alinacaragea alinacaragea Sunt insarcinata si am CIM ca asistent personal pe termen nedeterminat. Daca dupa nastere optez pentru continuarea seviciului, si se intampla ceva cu persoana ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez sa primesc stimulentul de insertie? florinonly florinonly Buna ziua, Va rog sa imi comunicati cand pot sa ma intorc incampul muncii pentru a beneficia de stimuletul de intoarcere din concediul crestere ingrijire ... (vezi toată discuția)