avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum verifica cei fara adresa postala citatiile?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum verifica cei fara adresa postala citatiile?

Nu mai am o locuinta in proprietate, stau cu chirie, si, ipotetic vorbind, in cine stie ce incident la care am fost martor ma citeaza cineva in instanta, unde pot sa verific citatiile, dat fiind ca statul roman nu stie de alte adrese decat cele pt proprietari (sau cei "luati in spatiu" daca stau cu chirie, ceea ce nu e cazul la mine)?

De asemenea se mai poate intampla, tot ipotetic, sa primesc gresit vreo amenda care sa tot creasca, de care sa nu stiu, sau sa fiu confundat in vreo infractiune, pana la data in care as fi cautat de politisti sau stiu eu, mascati, desi eu nu stiam de existenta vreunei eventuale citatii.

1--in afara de adresa postala care nu exista in cazul celor ca mine, se poate verifica la vreun oficiu de stat existenta citatiilor, amenzilor etc?
2--nu cumva exista vreun serviciu electronic de notificare (e-mail, portal etc)? Acum ceva ani parca s-au alocat niste bani pt ceva cu e-guvernare?
Art. 175 -cod procedura penala

Modul de citare

Chemarea unei persoane în faţa organului de urmărire penală sau a instanţei de judecată se face prin citaţie scrisă. Citarea se poate face şi prin notă telefonică sau telegrafică.

Citaţiile se înmânează de agenţi anume însărcinaţi cu îndeplinirea acestei atribuţii sau prin mijlocirea serviciului poştal.

-------------------------------
Dar chiar daca locuiti cu chirie,nu aveti viza flotat ? Dupa viza flotat care este inregistrat in evidenta populatiei,politia va poate gasi,asa vi se poate aduce citatia.
In raport de situatiile ipotetice invocate de dvs,daca aveti un interes real sa va asumati responsabilitatea ,comunicati autoritatilor/organelor competente in cercetare datele dvs de contact,inclusiv casuta postala,unde sa va fie comunicate citatiile si alte documente care sunt emise pe numele dvs

Va multumesc pt raspunsuri.

Am carte de identitate provizorie, pe care au scris vechea adresa la care locuiam (in acelasi oras, deci nu e cazul de viza de flotant), iar in evidentele lor au scris adresa reala (cu chirie) si sunt trecut in cartea imobilului.

Daca vine politia sa-mi inmaneze ceva, da, ma poate gasi, dar posta nu trimite decat la vechea adresa, iar proprietarul actual imi arunca orice vine pe numele meu.

Am intrebat la posta de casuta postala, si mi-au spus ca nu exista nici o institutie unde sa-mi declar asa ceva, orice institutie tinand cont doar de ce e inscris ca adresa in cartea funciara, sau la politie/evidenta populatiei, daca ma ia cineva in spatiu. Mi-au spus desigur ca in alte tari sunt alte optiuni...
Articole care nu prea se respecta... am vazut destule citatii lasate la avizier (!) in blocul in care locuisem inainte; alt exemplu au fost cele vreo 300.000 de citatii trimise prin posta in cazul FNI.
Iar la vecini... cine stie ce vecini fatarnici pot fi unii... dar oricum nu e responsabilitatea lor.
Oare pt ce avem toti telefoane mobile... n-ar fi mai usor pt buget un sms, un apel eventual?

Dar da, m-am lamurit asupra intrebarilor initiale, multumesc.
Ultima modificare: Marți, 18 Iunie 2013
silentk6, utilizator
Pentru a putea beneficia de informare/citatie inclusiv telefonica,comunicati organelor unde aveti cunostiinta ca se desfasoara cercetari care va implica responsabilitatea,numarul dvs de telefon
Casuta postala exista la orice oficiu postal,si care poate fi inchiriata pe diferite perioade de orice persoana interesata
Ultima modificare: Marți, 18 Iunie 2013
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stie cineva... mihailaurentiu mihailaurentiu stie cineva...daca pe cererea de chemare in judecata trebuie obligatoriu adresa exacta de domiciliu a reclamantului sau se poate trece o casuta postala ? stie ... (vezi toată discuția)
Carte imobil bloc fara asociatie Luciana.22 Luciana.22 Buna ziua Am in chirie o doamnă care trebuie sa prezinte la locul de munca, pe lângă contractul de închiriere cu viza Anaf - o dovadă că locuieste in ... (vezi toată discuția)