avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Carte imobil bloc fara asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Carte imobil bloc fara asociatie

Buna ziua

Am in chirie o doamnă care trebuie sa prezinte la locul de munca, pe lângă contractul de închiriere cu viza Anaf - o dovadă că locuieste in apartamentul închiriat. Blocul nu are asociatie de proprietari - asadar nu putem oferi o adeverință eliberată de aceasta - inteleg ca alternativa ar fi un extras din cartea de imobil. Momentan nici acesta nu există, imi puteti spune daca 1) se poate întocmi carte de imobil fara sa existe asociatie 2) mai poate dovedi si altfel ca locuieste la adresa?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:50, 14 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate solicita document de la politia teritoriala sau de la serviciul de evidenta populatiei local

O.U.G. nr.97/2005 prevede urmatoarele:
Art.36 Persoana care găzduieşte o altă persoană, în mod neîntrerupt, pe o perioadă mai mare de 30 de zile, cu excepţia situaţiilor prevăzute la art.32 alin. (2) lit. a), are obligaţia de a anunţa poliţia sau serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor de la locul unde este situat imobilul.


Art.38 (1) Organizarea activităţii de ţinere a evidenţei locatarilor prin cartea de imobil revine Ministerului Administraţiei şi Internelor, prin unităţile de poliţie.
(2) Cartea de imobil se întocmeşte şi se actualizează de către persoana anume desemnată, cu acordul acesteia, de către proprietarul imobilului sau de asociaţia de proprietari; în cazul asociaţiei de proprietari, responsabilul cărţii de imobil este, de regulă, administratorul sau un membru al comitetului executiv al asociaţiei.

Chiar daca la nivelul condominiului nu exista infiintata asociatie de proprietari politia teritoriala poate dispune ca unul dintre proprietari sa preia si sa intocmeasca cartea de imobil




1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Cartea de imobil este eliberata de catre organele de politie din zona dvs. si nu este conditionata de existenta as. prop. Practic, dvs. vecinii va orientati asupra unei persoane care sa indeplineasca aceasta "functie" de responsabil cu cartea de imobil, organele de politie il inregistreaza pe prima pagina si il instrueste cu ce are de facut.
2. Cei de la locul de munca al chiriasei dvs. nu sunt sanatosi la cap. Pai daca dvs. ati fi locuit "la casa", de la cine ar fi luat adeverinta/dovada? Mai mult decat o copie a contactului de inchiriere, nu cred ca este necesar, dar unii vor sa fie mai catolici decat Papa...
3. Legislatia prevede ca daca chiriasa dvs. locuieste mai mult de 15 zile la o alta locatie, trebuie sa-si faca "mutatia" domiciliului. Mergeti la evidenta populatiei, cu toate documentele si faceti-ii mutatie. Mai mult de atat nu se mai poate.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributii in cadrul asociatiei de proprietari ndb ndb Buna seara tuturor, Hristos a inviat Cine trebuie sa completeze/actualizeze fisele de imobil? Asociatia poate eliberata o adeverinta unei persoane care ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! - refuz asociație eliberare adeverință chiriaș Andrei7711 Andrei7711 Buna ziua! Am fost astazi la asociatia de proprietari pentru o adeverinta precum ca locuiesc acolo, ideea e ca eu locuiesc in chirie, iar contractul nu este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt proprietarii obligati sa faca dovada catre presedinte ... MARIUC MARIUC Buna ziua, Sunt proprietarii obligati sa faca dovada catre presedinte ca sunt proprietari in acte? Daca este sau nu obligatoriu aceasta actiune, scrisorile ... (vezi toată discuția)