avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Renuntare la judecata in recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Renuntare la judecata in recurs

Buna ziua, am castigat un proces in prima instanta, paratul a facut recurs, termenul de recurs este luna viitoare, as putea acum sa renunt la judecata?
Probabil ca va intrebati de ce....
Este vorba de recuperarea unei taxe de poluare si daca recuperez taxa cumparatorul cu care m-am inteles deja nu o va mai cumpara, taxa de poluare este in cuantum de 1500 ron iar timbrul de mediu este de 4500 ron.
Asadar imi puteti spune va rog cum as putea sa renunt la judecata?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 17:13, 21 Iunie 2013
Dupa parerea mea, numai puteti pentru ca instanta de fond s - a pronuntat pe fondul cererii. Sansa dv., ar fi, daca instanta de recurs ar admite recursul paratului, si ar modifica intotul sentinta pronuntata, cu respingerea in fond a cererii dv.
Bineînţeles că nu mai aveţi cum să renunţati la judecarea unei cereri deja... judecată. :)
simonik2011 a scris:

”castigat un proces in prima instanta, paratul a facut recurs, termenul de recurs este luna viitoare, as putea acum sa renunt la judecata?
. . . daca recuperez taxa cumparatorul cu care m-am inteles deja nu o va mai cumpara, taxa de poluare este in cuantum de 1500 ron iar timbrul de mediu este de 4500 ron.

- chiar dacă ati câstigat la fond : nu vă poate obliga nimeni să să recuperați taxa solicitând acum pârâtului executarea acelei hot. judecăt.(în ideea că va rămâne nemodificată în recurs).
Gabriela Pintea a scris:

Bineînţeles că nu mai aveţi cum să renunţati la judecarea unei cereri deja... judecată. :)

Ca o scurta completare; ar fi respinsa cererea prin admiterea exceptie 'lipsa de interes", a celui ce a avut castig de cauza pe fondul cererii sale personale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj netimbrat lipsa_id lipsa_id Unchiul meu a fost chemat in instanta de fosta nevasta...pentru impartirea casei in care au locuit...desi la divort ....a plecat....fara a avea vreo pretentie ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare eu_craciun eu_craciun buna, vreau sa-mi cumpar o masina second-hand din germania si am auzit ca este o varianta de a nu plati taxa de poluare daca dau statul roman in judecata, imi ... (vezi toată discuția)
Mai pot declara recurs daca litigiul a fost solutionat irevocabil? gelu27 gelu27 Am chemat in judecata AFP si DGFP pt taxa auto varianta a II-a, la Tribunal. Am castigat la prima instanta. DGFP-ul a facut recurs care ieri 25.04.2012 a ... (vezi toată discuția)