Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire si pe salariu si pe conturi bancare

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca este legal ca pentru acelasi titlu executoriu sa fie facute doua popriri, o retinere din salariu si blocarea conturilor. Mentionez ca la o banca am un credit si trbuie sa platesc rata, iar la alta banca mi se vireaza salariul. Acest lucru poate fi considerat abuz?
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 20 Iunie 2013
arinaioana, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 15:11, 20 Iunie 2013
Nu este niciun abuz, in cont pot intra si alte sume, nu doar veniturile salariale. nu este legal sa se blocheze mai mult de 1/3 din veniturile salariale insa. Daca va retine si banca 1/3 si angajatorul 1/3, faceti adresa la executor si cereti-i sa va elibereze ceea ce excede cuantumului legal. daca refuza, ii faceti direct plangere penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare conturi lorelay1 lorelay1 Buna ziua. In urma cu o luna, mi-a venit o executie de la CETELEM. In acelasi timp mi-au fost blocate toate conturile, asta insemnand: contul de salariu si un ... (vezi toată discuția)
Poprire de catre executor judecatoresc marian72 marian72 Buna ziua ! Am instituita o poprire de catre un executor judecatoresc ,in suma de 4,372 lei , dintre care 826 lei sunt cheltuieli de executare silita ... (vezi toată discuția)
Poprire pe cont anymicu anymicu Am un credit neachitat la o anumita banca pentru care am primit somatie de plata si proprire pe salariu si toate conturile bancare, conform titlului executoriu ... (vezi toată discuția)