avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită blocare conturi
Discuție deschisă în Executare silită

blocare conturi

Buna ziua. In urma cu o luna, mi-a venit o executie de la CETELEM. In acelasi timp mi-au fost blocate toate conturile, asta insemnand: contul de salariu si un cont la BRD unde am un credit. Executie a intrat in vigoare, s-au trimis deja primele 2 rate. Am incercat sa discut despre deblocarea conturilor si cu executorul si cu cei de la CETELEM, dar ma plimba mereu de la unii la altii spunand ca nu de ei depinde. Problema este ca intre timp eu nu am acces la restul de 50% din salariul meul si nici nu mai pot plati rata la BRD pentru ca banii de rata ar ajunge in contul executorului (am deja o luna intarziere) si daca situatia se perpetueaza voi ajunge la executie. As dori un sfat. Ce se poate face in aceasta situatie? Va multumesc aniticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:03, 7 Februarie 2013
Prin blocarea conturilor se poate ajunge la astfel de situatii. Personal, am avut probleme cu o poprire instituita asupra unul cont unde intra alocatia pt copil. In aceasta situatie, intrucat executorul nu are cunostinta despre natura sumelor care intra in acel cont, trebuie sa procedati astfel: explicati executorului situatia, ca deja vi se retine din salar, iar in cont intra cealalta parte care legal vi se cuvine, precum si rata la banca (daca va cere el, formulati aceste explicatii in scris). Pe baza acestei cereri, executorul judecatoresc urmeaza a se adresa bancii sa va elibereze lunar suma rezultata din salariu (partea ramasa), precum si sa incaseze suma reprezentand rata. ATENTIE! Executorul nu cere deblocarea contului, ci doar eliberarea sumelor care legal nu se pot popri.
Eu asa am procedat cu acele sume rezultate din alocatie si omul se duce lunar si ia alocatia copilului. Daca intra alti bani in cont, atunci acestia se popresc.
Incercati asa si sigur se va rezolva.
Am incercat si am discutat situatia si cu executorul si cu reprezentantul sc nebancara de 20 de ori in ultima luna. Am trimis in fiecare luna pe fax ordinul de plata prin care se face retinerea din salariu. Executorul spune ca nu el trebuie sa ceara bancii deblocarea, ci sc nebancara. Cei de la SC spun ca executorul trebuie sa o faca. Si uite asa ma pasazeaza de la unul la celalalt, pana cand in final, acum, nu mai raspund la telefoane. Sunt angajata in sistemul bugetar si nu am decat 2 conturi: cel de salariu (in care nu intra alte venituri desi mi-as fi dorit) si cel de credit.

[ pe forum discutam problema fara identificarea persoanelor fizice/ juridice]
Ultima modificare: Joi, 7 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
Incercati o discutie cu banca unde aveti contul de salariu. Le faceti dovada ca acele drepturi sunt salariale si luati si o adresa de la angajator prin care sa se arate ca vi se popreste deja o treime din salariu, iar banca in mod logic (mai ales daca exista o conventie de salariu intre angajator si banca, daca nu duceti dv. o adresa de la angajator ca in acel cont se vireaza drepturile salariale) va va debloca sumele reprezentand drepturi salariale.
Oricum, este de competenta executorului nu a Cetelemului de a instiinta banca sa va elibereze drepturile salariale. Inregistrati o adresa catre executor si spuneti ca daca nu ia masurile legale va veti indrepta cu plangere penala pentru abuz in serviciu, dupa care, daca nu se rezolva mergeti si-i faceti plangere.
Ultima modificare: Joi, 7 Februarie 2013
ClaudiaN, utilizator
Intr-adevar, nici banca, nici creditorul nu pot debloca sumele ce reprezinta salariul, ci NUMAI EXECUTORUL JUDECATORESC, pt ca el este cel care a pus poprirea. El nu trebuie sa deblocheze contul, adica sa ridice poprirea, asa cum am zis mai sus, ci doar sa dea dispozitie bancii sa va elivereze SUMELE CARE LEGAL NU SE POT POPRI. Daca insistati si nu va da curs cererii dvs (dar pt asta inregistrati in scris o cerere la BEJ), puteti formula contestatie.
In niciun caz contestatie. Plangere penala pentru abuz in serviciu. Prostia TREBUIE pedepsita.

O banca cu oameni destepti ar elibera aceste sume, fara interventia executorului, doar in baza dovezii de la angajator ca se popresc acolo 1/3 sau dupa ce retine 1/3 din veniturile nete lunare cu caracter salarial.

succes,
Ultima modificare: Joi, 7 Februarie 2013
ContSters214341, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita campion campion Buna ziua! Am urmatoarea situatie. Am contactat un credit in timpul casatoriei pentru afacerea sotuui. Ulterior am divortat, iar acesta nu a mai platit rata, ... (vezi toată discuția)
Popriri - retineri din pensie peste limita legala lilacost lilacost buna am doua credite la doua banci am fost actionarul unei firme care sa inchis am o pensie de 1300 de lei si mi se opreste 480 de vreo doua luni mi sa blocat ... (vezi toată discuția)
Poprire alocatie ContSters126873 ContSters126873 buna ziua .am doua conturi bancare ,unul in care imi intra salariul la o banca si al doilea la alta banca in care intra alocatia copilului. am o intarziere la ... (vezi toată discuția)