avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal de contraventie in care numele a fost ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal de contraventie in care numele a fost mentionat gresit

In dimineata aceasta am fost surprins de un aparat radar cu 64 km/h in localitate si am fost oprit am fost sanctionat cu 2 puncte amenda in cuantum de 140 lei ,nu am trecut nimic la rubrica alte mentiuni nici agentul nu ma pus sa trec nimic la-m semnat tarziu am vazut ca in respectivul proces verbal numele meu este tecut gresit,se poate contesta acest proces verbal?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 07:44, 2 Mai 2012
mihai0888 a scris:

In dimineata aceasta am fost surprins de un aparat radar cu 64 km/h in localitate si am fost oprit am fost sanctionat cu 2 puncte amenda in cuantum de 140 lei ,nu am trecut nimic la rubrica alte mentiuni nici agentul nu ma pus sa trec nimic la-m semnat tarziu am vazut ca in respectivul proces verbal numele meu este tecut gresit,se poate contesta acest proces verbal?


Pot face contestatie la acest proces verbal,am inteles de la un agent de politie de la ordine publica ca este nul deoarece numele este gresit, ca pot face contestatie la judecatorie de raza localitati respective.
Ce sanse as avea sa anulez acest proces verbal ? Numele meu este ''Sarapatin Claudiu Mihai Iar in procesul verbal Sarapatin Claudiu Matei
Ultima modificare: Duminică, 22 Aprilie 2012
mihai0888, utilizator
Puteti face contestatie dar nu se anuleaza PV pentru acest motiv.
Motivul invocat nu conduce la anularea PV contraventie
Achitati in termen jumatate din sanctiune
va multumesc! pentru raspuns in legatura cu acest proces verbal,am facut contestatie in instanata,se aude ca acel aparat radar , nu este omolgat metrologic , agentul respectiv nu sa prezentat nu mia aratat nici un certificat metrologic,, si legal mia spus un avocat ca acest proces verbal este nul
nu va puteti prezenta in instanta si sa spuneti ca "se aude ca aparatul nu este omologat metrologic". toate aparate sunt omologate ,dar poate exista situatii in care acestea nu au fost verificate metrologic periodic. aceste situatii cred ca sunt extrem de putine si riscante ptr politie. cand pleaca in misiune banuiesc ca sunt obligati sa respecte anumite proceduri printre care si cea privind verificarea metrologica a aparaturii. agentul nu este obligat sa va prezinte certificatul metrologic al aparatului. acesta se solicita in instanta. cel mult va putea arata ordinul de serviciu ptr actiunea din locul respectiv. ca numele este putin gresit este o eroare de forma si nu de fond, deci nu este un motiv de anulare a pv. mai degraba necompletarea rubricii mentiuni poate reprezenta un motiv de anulare a pv. dar nici acela nu este foarte plauzibil, se va spune ca restul de rubrici sunt completate corect si nu va fi anulat. sunt niste chichitze care nu iti dau cale de scapare. mie mi-au gresit si incadrarea in articole , mi-au trecut articol care nu exista in oug 195 si tot am pierdut. agentul garcea mi-a pus inca un 0 (zero) la articolul invocat incalcat si au considerat ca nu este o greseala ptr ca ar fi fost descrisa situatia in alta rubrica, prin urmare pv-ul nu a fost aulat. deh, justitia romana !

Alte discuții în legătură

Contestare amenda radar Leutzuc Leutzuc Salut, Sunt un membru nou pe forum si am si eu o intrebare.... Am fost surprins de un radar la iesirea dintr-o localitate cu 79 km/h.... In procesul verbal ... (vezi toată discuția)
Contestatie radar fix iobajr iobajr In data de 04.04 am fost surprins pe raza localitatii Hadareni, jud. Mures cu viteza de 91.2 km la ora de catre un radar fix, iprocesul verbal a fost intocmit ... (vezi toată discuția)
Certificatul de omologare al cinemometrului.... awbdan awbdan Am fost surprins in localitate cu 114 km/h ( radar stationar), am cerut politistului certificatul de omologare, cerificat de operator radar, si ordin de ... (vezi toată discuția)