avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionar boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionar boala

salutare.
pentru un pensionar, pe a carui decizie primita de la Casa de Pensii ( aceasta se actualizeaza anual) scrie ca poate lucra 4 ore/zi sau 8 ore/zi cu 1 zi pauza, se plateste contributia individuala si a societatii la somaj?
Cel mai recent răspuns: Ec.Angelica-Ana Pop , Contabil 10:54, 16 Martie 2009
In conditiile in care este angajat un pensionar cu grad pensionare 3,(adica are voie sa presteze munca maxim 4 h/zi,)acesta va plati toate contributiile unui angajat si aceasta pentru ca:
citat din Codul Muncii/2009
ART. 103 – Drepturile salariatului incadrat cu contract de munca cu timp partial

(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.

(2) Drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.

(3) (abrogat prin OUG 65/2005) In cazul salariatului care desfasoara activitatea in temeiul unui contract individual de munca cu timp partial, stagiul de cotizare la sistemul public de asigurari sociale se stabileste proportional cu timpul efectiv lucrat conform legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat cu jumatate de norma mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! La cate zile de concediu are dreptul un angajat cu jumatate de norma? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Calcul vechime in munca nicomaier nicomaier Am avut un contract de munca cu 6 ore, in timp ce eram in concediu fara plata in invatamant (2009). Durata acestui contract a fost de 6 luni. Cum mi se ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca Iulian MANEA Iulian MANEA Sper ca nu o sa radeti de mine, dar nu reusesc si apelez la ajutorul vostru. Din practica stiu ca un salariat angajat cu norma partiala primeste acelasi stagiu ... (vezi toată discuția)