avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa de timbru actiune proprietate industriala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa de timbru actiune proprietate industriala

Buna seara,

Va rog, imi puteti spune cat este taxa de timbru pentru o actiune in domeniul proprietatii industriale, respectiv de obligare a paratului de a mai contraface si comercializa modelul protejat precum si daune materiale si morale.
Multumesc
Vă spun de la bun început că nu cunosc acest tip de litigii şi postez art. 13 din O.U.G. nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru şi un link la acest act normativ. Sper să vă ajute.
Art. 13.
Actiunile formulate in domeniul dreptului de proprietate intelectuala se taxeaza dupa cum urmeaza:
a) pentru recunoasterea dreptului de autor si a drepturilor conexe, pentru constatarea incalcarii acestora si repararea prejudiciilor, inclusiv plata drepturilor de autor si a sumelor cuvenite pentru opere de arta, precum si pentru luarea oricaror masuri in scopul prevenirii producerii unor pagube iminente, pentru asigurarea repararii acestora ori pentru restabilirea dreptului atins - 100 lei;
b) pentru recunoasterea calitatii de inventator, de titular de brevet, a drepturilor nascute din brevetul de inventie, din contractele de cesiune si licenta, inclusiv drepturile patrimoniale ale inventatorului - 100 lei;
c) cererile neevaluabile in bani privitoare la drepturile conferite de marca, desene si modele industriale - 300 lei.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Multumesc, am citit noua ordonanta, doar ca in materie de proprietate industriala, nu prevede mare lucru. Presupun ca cererea de despagubiri materiale si morale se taxeaza la valoare. Asa cred...

Dupa cum vedeti la alin.a se prevede ca inclusiv pentru repararea prejudiciilor taxa de timbru este de 100 lei, dar in materie de drepturi de autor si drepturi conexe, nu si proprietate industriala. Eu cred ca ar fi trebuit sa se existe un regim identic, dar se pare ca nu este asa
Ultima modificare: Joi, 4 Iulie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt taxele judiciare de timbru pentru daunele materiale și morale? Decebal58 Decebal58 Daca se solicita, daune morale si materiale, se plateste vreo taxa? Care este valoarea acesteia? (vezi toată discuția)
Este adevarat ca nu trebuie platit nimic taxe....refer la taxa ... fecsketata1958@gmail.com fecsketata1958@gmail.com Este adevarat ca nu trebuie platit nimic taxe....refer la taxa de timbru sau etc la Tribunal la nimic exemplu la cerere de despagubire.,?Multumesc deja ... (vezi toată discuția)
Cum se calculează taxa de timbru pt acțiunile in pretentii ... Alina Avila Alina Avila Cum se calculează taxa de timbru pt acțiunile in pretentii privind discriminarea ? (vezi toată discuția)