avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nu am acord de la proprietarul tevii de gaz
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nu am acord de la proprietarul tevii de gaz

Buna seara,
De curand am achizitionat un apartament cu o camera intr-un bloc cu 8 etaje si acum cand am preluat apartamentul intentionez sa ma debransez de la furnizorul de caldura si sa-mi instalez central proprie, dar am intampinat o mica, mare problema.
Proprietara tevii de gaz (dna T) nu-mi da acordul sa ma ”intep” in teava ei. Dna T are doar contuar de gaz si nu are instalata central proprie.
Motivul pentru care dna T nu-mi da acordul: ”blocul se dezechilibreaza termic daca tot mai multi isi monteaza centrala de apartament”, scade numarul locatarilor bransati la furnizorul de caldura si astfel acestora le va creste factura pt caldura.
Blocul are o singura scara, are montat gigacalorimetru la scara, in apartamente nu sunt montate repartitoare, iar din totalul de 28 de apartamente doar 11 au instalata centrala proprie. Si mai mentionez faptul ca dna T sta la etajul 2, iar eu la etajul 5.
Daca ma poate ajuta cineva, sa-mi spuna cum sa procedez sau sa-mi indicati un act normativ care o obliga pe dna T sa-mi dea acordul, pentru ca nici pe mine nu ma poate obliga nimeni sa beneficiez de produsul furnizorului de caldura.
Multumesc mult pentru toate raspunsurile
O seara cat mai buna tuturor si o saptamana reusita!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:51, 1 Iulie 2013
Anterior demararii de demersuri la dna T,asigurati-va ca obtineti acordul de debransare la la sistemul centralizat de incalzire care nu este conditionat de dna T
Este greu de crezut ca proprietara tevii este dna T in conditiile in care teava respectiva este pozata pe partea comuna din imobil de la subsol la ultimul nivel,avand rolul a alimenta toti potentialii interesati
Initial interesati-va la furnizorul de agent termic de procedura legala de debransare de la sistemul centralizat,ulterior parcurgeti procedura legala sa obtineti acordul adunarii generale si ...ulterior solutionati si problema cu dna T
Avand in vedere ca mai sunt inca 11 apartamente debransate de la sitemul centralizat, ca acestea au centrale proprii, inseamna ca acestia au platit noua instalatie de gaz, ca sunt mai multi proprietari ai instaltiei. Solicitati acordul altor vecini care si-au instalat pana acum centrala proprie si lasati-o pe doamna T.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare cheltuieli comune de incalzire alexandrudragos13 alexandrudragos13 Supun atentiei Dvs urmaroarea situatie a unui condominiu: - subsolul tehnic transformat in spatiu comercial - parter si mezanin spatiu comercial (din ... (vezi toată discuția)
Parti comune intr-o scara de bloc andreiantonescu andreiantonescu Buna ziua! As avea si eu cateva intrebari legate de partile comune dintr-o scara de bloc. Mentionez ca blocul din care fac parte este constituit intr-o ... (vezi toată discuția)
Cereri racordare gaze si debransare radet constanta simona_12 simona_12 Buna ziua! Suntem proprietarii unui apartament situat in scara (scara C) unui bloc al carei furnizor de energie termica este RADET Constanta. Dorim sa demaram ... (vezi toată discuția)