avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calificare pentru a putea transmite Revisalul ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calificare pentru a putea transmite Revisalul ?

Buna seara,

Va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa detin o calificare pentru a putea completa si transmite date in REVISAL.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:44, 3 Iulie 2013
Nu trebuie decat o decizie a conducerii firmei.

HG nr.500/2011:
ART. 2
(1) Încadrarea în muncã a unei persoane se realizeazã, potrivit prevederilor Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, republicatã, numai prin încheierea unui contract individual de muncã, în temeiul cãruia persoana fizicã, în calitate de salariat, se obligã sã presteze munca pentru şi sub autoritatea unui angajator, persoanã fizicã sau juridicã, în schimbul unei remuneraţii denumite salariu.
(2) Fiecare angajator are obligaţia de a înfiinţa şi transmite la inspectoratul teritorial de muncã un registru general de evidenţã a salariaţilor şi de a-l prezenta inspectorilor de muncã, la solicitarea acestora.
(3) Angajatorii care au înfiinţat sucursale, agenţii, reprezentanţe sau alte asemenea unitãţi fãrã personalitate juridicã, cãrora le-au delegat competenţa încadrãrii personalului prin încheierea de contracte individuale de muncã, pot delega acestora şi competenţa înfiinţãrii registrului......
(5) Completarea şi transmiterea registrului se fac de cãtre una sau mai multe persoane nominalizate prin decizie scrisã de cãtre angajator.
Prin art.2 alin.5 din HG nr.500/2011 s-a prevazut ca , completarea si transmiterea registrului se fac de catre una sau mai multe persoane nominalizate prin decizie scrisa de catre angajator.
HG va intra in vigoare la 01.08.2011.

Prin urmare, persoana desemnata sa completeze si sa transmita REVISAL-ul poate fi I.R.U. sau o alta persoana ori chiar administratorul societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punct de lucru-angajare salariati ada24 ada24 Doresc sa angajez pe un cabinet individual cu sediul social in localitatea X o persoana si alte doua persoane pe puctul de lucru din localitatea Y. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Revisal - cine poate inregistra ? c_ia c_ia Buna ziua, As dori sa stiu daca orice angajat poate introduce informatiile in REVISAL fara a avea vreun curs in domeniu, respectiv de IRU ? Este legal sau ... (vezi toată discuția)
Revisal - cine poate depune? liliigretz liliigretz Buna ziua, O societate cu 6 angajati, din care unul este contabil (angajat cu contract individual de munca cu 2 ore/zi), poate acesta sa opereze in ... (vezi toată discuția)