avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2063 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Punct de lucru-angajare salariati
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Punct de lucru-angajare salariati

Doresc sa angajez pe un cabinet individual cu sediul social in localitatea X o persoana si alte doua persoane pe puctul de lucru din localitatea Y. Intrebarea mea este daca pt cele doua persoane revisalul il voi depune catre ITM-ul din localitatea in care firma isi are sediul social adica in localitatea X? Va rog si o baza legala!
Cel mai recent răspuns: ada24 , utilizator 16:16, 13 Noiembrie 2012
HG nr.500/2011
art.2
.....
(2) Fiecare angajator are obligatia de a infiinta si transmite la inspectoratul teritorial de munca un registru general de evidenta a salariatilor si de a-l prezenta inspectorilor de munca, la solicitarea acestora.
(3) Angajatorii care au infiintat sucursale, agentii, reprezentante sau alte asemenea unitati fara personalitate juridica, carora le-au delegat competenta incadrarii personalului prin incheierea de contracte individuale de munca, pot delega acestora si competenta infiintarii registrului.
...

Art. 6
(1) Angajatorii sau, dupa caz, prestatorii de servicii au obligatia de a completa si transmite registrul la inspectoratul teritorial de munca in a carui raza teritoriala isi au angajatorii sediul sau domiciliul,
dupa caz, cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre primul salariat, cu obligatia completarii acestuia conform art. 3.
(2) Unitatile fara personalitate juridica care au competenta infiintarii registrului au obligatia de a completa elementele contractului individual de munca conform art. 3 si de a transmite registrul, in termenele prevazute la art. 4, la inspectoratul teritorial de munca in a carui raza teritoriala isi desfasoara activitatea, cu indeplinirea obligatiilor prevazute de prezenta hotarare.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calificare pentru a putea transmite revisalul ? jordella jordella Buna seara, Va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa detin o calificare pentru a putea completa si transmite date in REVISAL. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Schimbare loc de munca carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Am rugamintea sa ma ajutati ca inca o lamurire - daca se poate. O societate deschide un punct de lucru ; in acel punct se vor transfera 6 angajati care pana ... (vezi toată discuția)
Revisal - cine poate inregistra ? c_ia c_ia Buna ziua, As dori sa stiu daca orice angajat poate introduce informatiile in REVISAL fara a avea vreun curs in domeniu, respectiv de IRU ? Este legal sau ... (vezi toată discuția)