avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare salariu restant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare salariu restant

Am lucrat in 2010 la o societate.Am plecat in luna noiembrie,conf art.55b.Nu mi s-a achitat salariul pe perioada septembrie-noiembrie 2010,precum si banii cuveniti pentru concediul neefectuat in acel an.
Nu am facut nicio cerere in justitie in acest sens,doar la ITM,care mi-au trimis o hartie ca au verificat si am dreptate,adica intradevar am de luat bani.
Societatea avand foarte multe datorii prin toate partile,a fost declarata in insolventa de catre Finantele Publice,iar in acest an s-a finalizat dosarul de insolventa.
Nu ma certati ca de ce nu am facut nimic pana acum,dar am avut mari probleme de sanatate din cauza lor si efectiv nu am vrut sa mai aud de aceasta societate.
Intrebarea mea e daca mai pot face ceva acum sa-mi recuperez banii?
Cel mai recent răspuns: freenicos , utilizator 18:19, 3 Iulie 2013
Trebuie sa mergeti la administratorul judiciar si sa vedeti daca sunteti inscris la masa credala cu drepturile salariale restante.
Chiar daca nu am facut eu o asemenea cerere de inscriere la masa credala?
Multumesc mult...
Inscrierea la masa credala se face din oficiu , intrucat este vorba despre drepturi salariale.
Creditorii care au calitatea de salariati ai debitorului vor fi inregistrati in tabelul creantelor din oficiu, dupa cum rezulta din evidenta contabila.

Art. 3 pct. 10 din Legea nr.85/2006 defineste creantele salariale ca fiind acele “creante ce izvorasc din raporturile de munca dintre debitor si salariatii acestuia, inregistrate din oficiu in tabelul de creante de catre administratorul/lichidatorul judiciar.”
Asadar, inscrierea salariatilor la masa credala nefiind conditionata de inregistrarea vreunei cereri in acest sens.
multumesc mult de tot...chiar am prins ceva incredere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale BogdanMonica BogdanMonica Am fost angajata la o firma. Firma a facut mai multe restructurari de personal. Am primit preaviz, iar in perioada de preaviz am avut o internare in spital ... (vezi toată discuția)
Faliment kinder_doina kinder_doina in cazul intrarii firmei in faliment salariatii sunt inscrisi automat la masa credala? (vezi toată discuția)
Inscriere la masa credala ContSters277422 ContSters277422 Buna ziua, am lucrat la o firma acum un an si jumatate si aceasta firma a ramas \\"datoare\\" catre mine cu o suma destul de mare. De atunci am incercat in ... (vezi toată discuția)