avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi salariale

Am fost angajata la o firma. Firma a facut mai multe restructurari de personal. Am primit preaviz, iar in perioada de preaviz am avut o internare in spital urmata de concediu medical. Firma nu mi-a achitat nici salariul si nici concediul medical. Firma a intrat in insolventa si vreau sa va intreb daca trebuie sa depun cerere la masa credala sau voi fi inscrisa automat. Daca trebuie sa depun cerere va rog sa-mi dati un model.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:18, 11 Ianuarie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Creditorii care au calitatea de salariati ai debitorului vor fi inregistrati in tabelul creantelor din oficiu, dupa cum rezulta din evidenta contabila.

Art. 3 pct. 10 din Legea nr.85/2006 defineste creantele salariale ca fiind acele “creante ce izvorasc din raporturile de munca dintre debitor si salariatii acestuia, inregistrate din oficiu in tabelul de creante de catre administratorul/lichidatorul judiciar.”

Asadar, inscrierea salariatilor la masa credala nefiind conditionata de inregistrarea vreunei cereri in acest sens.

Verificati tabelul creditorlor daca sunteti inscrisa acolo ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment kinder_doina kinder_doina in cazul intrarii firmei in faliment salariatii sunt inscrisi automat la masa credala? (vezi toată discuția)
Angajati la masa credala ElenaRota ElenaRota Daca o firma deschide procedura insolventei si are si salarii restante de plata catre angajati, acestia trebuie sa se inscrie la masa credala (inclusiv sa ... (vezi toată discuția)
Recuperare salariu restant freenicos freenicos Am lucrat in 2010 la o societate.Am plecat in luna noiembrie,conf art.55b.Nu mi s-a achitat salariul pe perioada septembrie-noiembrie 2010,precum si banii ... (vezi toată discuția)