avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Redobandire permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Redobandire permis de conducere

Buna ziua,
Detin permis din data de 12.05.2011 din nefericire in data de 29.03.2012 nu am acordat prioritate de dreapta unui alt autovehicul prin urmare acesta lovindu-ma in partea din spate stanga.
Am fost gasit vinovat si m-i sa supendat permisu pe 90 de zile ulterior in data de 10.04.2012 am atacat in instanta procesul verbal formulat de politia rutiera unde mi-a fost respinsa cererea ca fiind neintemeiata in data de 12.06.2013.
Pot benificia de reducerea de 30 zile prin cerere la comandatul politiei rutiere daca in momentul produceri accidentului inca nu implinisem un an de la obtinerea permisului de conducere dar datorita faptului ca am atacat in instanta procesul verbal al politiei rutiere am obtinut o prelungire a dreptului de a conduce pana in data de 01.07.2013 ??
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 08:22, 4 Iulie 2013
ptr neacordare de prioritate se suspenda permisul ptr 60 de zile si nu pentru 90.

Art. 221. – (1) Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, daca sunt îndeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie;
b) a obtinut permis de conducere cu cel putin 1 an înainte de savârsirea faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data savârsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de masura;
d) în ultimii 2 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
(2) Conducatorul de autovehicul sau tramvai nu beneficiaza de reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, daca :
a) perioada de suspendare a fost majorata, conform legii;
b) a cumulat, din nou, cel putin 15 puncte de penalizare în urmatoarele 12 luni de la data expirarii ultimei suspendari a exercitarii dreptului de a conduce;
c) a fost implicat într-un accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testarii aerului expirat sau al probelor biologice au stabilit ca a condus vehiculul în timp ce se afla sub influenta alcoolului;
d) sanctiunea contraventionala complementara s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferata când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt în functiune.
daca nu ai un an "no way" si reducerea se face "LA" 30 de zile nu "CU" 30 de zile,deci daca ai 90 de zile de stat,reducerea se face la 30 de zile nu cu 30 de zile.caz 1 :90-30 il iei la 60 de zile,caz 2:CONCRET reducere la 30 de zile ,90-60 =30 zile il iei la o luna dupa incident.seara faina!
In cazul tau e obligatoriu sa dai testul. In cazul in care nu il vei da, suspendarea se va prelungi cu 30 de zile.

OUG 195/2002
CAPITOLUL VII
Răspunderea contravenţională
Art. 106
(1) Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează:
a) când permisul de conducere i-a fost reţinut pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
(2) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie se prelungeşte cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie, în situaţiile prevăzute la alin. (1) lit. a) şi b), sau nu se prezintă la serviciul poliţiei rutiere pentru susţinerea verificării cunoaşterii regulilor de circulaţie.

Deci daca te prezinti si iei examenul, stai 90 de zile.
Daca nu te prezinti sau nu il iei, stai 120 zile.
slai a scris:

Deci daca te prezinti si iei examenul, stai 90 de zile.


Art.101. -
(3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
a) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;

pentru reducerea perioadei de suspendare la 30 de zile trebuie indeplinite cumulativ conditiile prevazute la art. 221, alin. (1) din Regulament (Hg1391).

ptr ca nu puteti indeplini aceste conditii cumulativ nu veti beneficia de prevederile art. 104 din OUG195, aveti mai mult de 1 an de la obtinerea permisului de conducere dar nu indepliniti celelalte 2 conditii prevazute la lit. c) si d) bineinteles cu indeplinirea conditiei de la lit. a).

Art.104. – La cererea titularului permisului de conducere, perioadele de suspendare se reduc de către şeful poliţiei rutiere al judeţului sau al municipiului Bucureşti pe raza căreia a fost săvârşită fapta ori de către şeful poliţiei rutiere din Inspectoratul General al Poliţiei Române, dar nu mai puţin de 30 de zile, în condiţiile prevăzute în regulament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea permisului de circulatie silviupatrascuta silviupatrascuta Buna ziua, Mi-a fost suspendat permisul de circulatie pe 90zile pt ca am trecut pe culoarea rosie la semaforul de la trecerea la nivel cu calea ferata, ... (vezi toată discuția)
Art 106 cod rutier tutumester tutumester Conform alin. 1 din art. 106 cod rutier, inteleg ca daca nu am produs accident, permisul de conducere se restituie dupa 90 de zile fara sustinerea examenului ... (vezi toată discuția)
Retinerea permisului pt 90 de zile dorycayo dorycayo mia fost retinut permisul pt 90 de zile pentru 0.24mg alcool in aerul expirat si depasirea vitezei cu peste 51 km.ma poate ajuta si pe mine cineva cu un ... (vezi toată discuția)