avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendarea permisului de circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendarea permisului de circulatie

Buna ziua,
Mi-a fost suspendat permisul de circulatie pe 90zile pt ca am trecut pe culoarea rosie la semaforul de la trecerea la nivel cu calea ferata, INtrebarea este : pot sa fac ceva sa mi se reduca la 30 zile daca in ultimii 8 ani nu am mai avut nici o suspendare ? si dupa 90 zile mi se reda automat sau se mai prelungeste cu 30 zile daca nu dau examen?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:50, 27 Iulie 2015
Pentru neoprirea la trecere la nivel de cale ferata nu se aplica posibilitatea cererii reducerii perioadei de suspendare la 30 de zile.
Nu este obligatoriu testul 13/15.
Va prezentati pentru ridicarea permisului dupa trecerea perioadei de suspendare de 90 zile.

hg1391
Art. 221. – (1) Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, daca sunt îndeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie;
b) a obtinut permis de conducere cu cel putin 1 an înainte de savârsirea faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data savârsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de masura;
d) în ultimii 2 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
(2) Conducatorul de autovehicul sau tramvai nu beneficiaza de reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, daca :
a) perioada de suspendare a fost majorata, conform legii;
b) a cumulat, din nou, cel putin 15 puncte de penalizare în urmatoarele 12 luni de la data expirarii ultimei suspendari a exercitarii dreptului de a conduce;
c) a fost implicat într-un accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testarii aerului expirat sau al probelor biologice au stabilit ca a condus vehiculul în timp ce se afla sub influenta alcoolului;
d) sanctiunea contraventionala complementara s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferata când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt în functiune.

oug195
Art.106. – (1) Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează:
a) când permisul de conducere i-a fost reţinut pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
b) când fapta a fost urmărită ca infracţiune prevăzută de prezenta ordonanţă de urgenţă, iar instanţa de judecată sau procurorul a dispus înlocuirea răspunderii penale cu una dintre sancţiunile cu caracter administrativ prevăzute la art.91 din Codul penal;
c) când a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conform art.104.
(2) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie se prelungeşte cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie, în situaţiile prevăzute la lin.(1) lit.a) şi b, sau nu se prezintă la serviciul poliţiei rutiere pentru susţinerea verificării cunoaşterii regulilor de circulaţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu beneficiez de reducerea perioadei de suspendare Ionut-T Ionut-T Mi sa suspendat permisul pe o perioada de 90 de zile,din cauza trecerii pe culoarea rosie la nivel cu calea ferata.Cand m-am prezentat sa dau examenul \'\'13 ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis dupa dosar penal ionicafrancesca ionicafrancesca buna ziua! am condus in ianuarie 2014 cu numerele rosii expirate si mi s a intocmit dosar penal care s a solutionat acum (clasat fara nicio amenda), in ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat fara drept de circulatie doarcosmin doarcosmin Buna ziua.Am nevoie de niste lamuriri daca se poate. Azi dimineatza ma aflam in c-lung mold. si mergeam spre suceava.cu 200 m inainte de o cale ferata ... (vezi toată discuția)