avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Timbru de mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Timbru de mediu

Buna ziua

Am vazut pe mai multe siteuri de stiri cum ca niste cetateni mai dezghetati au gasit o solutie pentru a evita plata timbrului de mediu, taxa aberanta (la un vw golf5 din 2008 trebuie sa platesc 600 de euro)

Baietii care au scris articolul spun asa:

"[...]Mai pe scurt, aduci o masina din Germania, o vinzi cu contract notarial celor doi proprietari, care nu sunt neaparat casatoriti. Dupa care, cei doi proprietari noi se intorc la notar pentru a solicita partajarea bunului comun in favoarea unui dintre ei, care, in final, va fi si noul proprietar de drept. [...]"

Legea zice asa :

Art. 8. - Timbrul nu se plateste atunci cand autovehiculele sunt:

f) dobandite prin partaj.

Chiar se poate? Eu din pct. f) inteleg ca oamenii au fost casatoriti, a avut loc un proces, si a rezultat una bucata masina obtinuta prin partaj....


Articolul complet este aici: [ link extern ]


Stima!
Ultima modificare: Vineri, 5 Iulie 2013
avlad, utilizator
Cel mai recent răspuns: pop sorin , utilizator 12:31, 5 Iulie 2013
Stimate User
Partajul in mentalul colectiv este perceput ca doi soti care isi impart bunurile din casatorie, insa dpdv legal partajul de bunuri inseamna cand 2 sau mai multi cetateni isi impart bunurile cu care sunt in coproprietate. (indiferent de sex, religie, varsta)
Cu alte cuvinte, orice poate fi coproprietar cu oricine fara sa aiba un raport gen casatorie sau de alt gen.

Mai spune leguitorul: ''nimeni nu poate fi tinut proprietar fara vointa sa''
Ultima modificare: Vineri, 5 Iulie 2013
pop sorin, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare soorin63 soorin63 Sunt coproprietar al unui imobil impreuna cu mama si fratele,ei locuiesc acolo eu nu.Intre timp s a demarat procesul pt iesirea din indiviziune si in acelasi ... (vezi toată discuția)
Partaj Nico1974Gramada Nico1974Gramada Buna ziua. O ruda f apropiată are un necaz mare. Dupa 25 ani de căsătorie si mai bine de 15 de crescut baietii singura-sotul fiind plecat in afara(unul de ... (vezi toată discuția)
Regimul matrimonial ales (separatia de bunuri), inainte de casatorie carmen bodeanu carmen bodeanu Buna ziua! Daca unul din soți detine bunuri mostenite inaintea căsătoriei,sau prin act de vinzare-cumparare cu uzufruct viager(mama a vândut fiului un ... (vezi toată discuția)