avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... santaj contract de credit
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

santaj contract de credit

Buna seara, va rog daca se poate sa ma ajutati intr-o problema.
Pana la octombrie am fost salariata unei institutii financiare, unde am contractat un card de credit si contract de nevoi personale in conditii preferentiale pt salariati.
La plecarea din unitate am facut cerere pentru trecerea la conditii de creditare standard, lucru care s-a si intamplat ulterior.
Dupa plecarea mea din unitate a fost o problema cu o clienta, iar vina a cazut asupra mea. In cele din urma aceasta problema a fost rezolvata, iar clienta si-a cerut scuze in scris fata de unitate.
In prima faza, fostii mei sefi s-au folosit de acest eveniment si m-au santajat cu intocmirea unui dosar penal daca nu achit in intregime si anticipat aceste doua credite. Nu am avut de unde sa achit aceste credite, plus ca sunt nevinovata.
Apoi, in a doua faza, mi-au spus ca daca nu achit aceste doua credite vor vorbi cu actualul meu angajator, pentru a ma da afara, lucru care s-a si intamplat. Nu am achitat aceste credite si au vorbit cu angajatorul care mi-a solicitat demisia. Nu am vrut sa imi dau demisia, dar stresul si presiunea au fost foarte mari si in cele din urma am cedat, chiar imbolnavindu-ma. Aceste evenimente s-au intamplat in noiembrie.
Pentru toate aceste evenimente exista dovezi, scrise si inregistrari audio, in care se vad exact evenimentele relatate. Am consultat un avocat si am depus o plangere la parchet, in decembrie, pentru care acum se fac cercetari.
Ideea este ca am ramas fara serviciu o perioada de timp, si am ramas in urma cu 3 rate la o banca pentru care primesc somatie cu executare si am ramas in urma si cu ratele la ei si voiam sa va intreb daca evenimentele mai sus relatate ma pot ajuta in relatia cu banca pentru a nu intra in executare si daca se poate face o sesizare la bnr cu privire la contractele de credit.
Luna aceasta imi voi putea acoperi datoria pentru ca deja am un nou loc de munca, iar pe 3 aprilie voi lua banii, si situatia va fi reglementata.
Va multumesc si astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: C_CRISTINA , utilizator 08:30, 12 Martie 2009
verificati in primul rand, cllauzele contractelor de credit, inafara dobanzilor penalizatoare de intarziere, cand se poate incepe executarea silita impotrva bunurilor dvs.
dar eu nu am nici un bun pe numele meu, nici casa, nici masina. locuiesc cu parintii. ii pot afecta pe ei?
Ii afecteaza pe parinti sau pe oricine altcineva care v-a garantat la momentul semnariii contractului de credit (adica si-au ipotecat vreun imobil, au girat cu bunuri sau venituri etc). Aspectele astea ar trebui sa reiasa din contractul de credit sau vreun eventual contract de ipoteca, gaj semnat de parinti la acel moment. Asa cum v-a recomandat si dna. av. cititi contractul de credit si toate anexele la acesta si in functie de prevederi va dati seama daca sunt afectati parintii, in cat timp se ajunge la executare. Dar daca nu aveti bunuri care ar putea sa fie executate, iar parintii ies din discutie (in cazul in care nu v-au garantat) atunci executarea va consta in poprire pe salariu. Dar dumneavoastra oricum intentionati sa platiti, deci....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare contract de credit crina011979 crina011979 Buna seara, va rog daca se poate sa ma ajutati intr-o problema. Pana la octombrie am fost salariata unei institutii financiare, unde am contractat un card de ... (vezi toată discuția)
Executare silita/credit imobiliar F.M. F.M. Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu privire la urmatoarea situatie: In anul 2008 am contractat un credit imobiliar (de cumparare locuinta) de la o banca la ... (vezi toată discuția)
Credit angajat bancar Ely_Lft Ely_Lft Buna ziua. Sunt angajata la o banca si acum doi ani am luat un credit de nevoi personale cu ipoteca pe 25 ani cu beneficii de angajat. As dori sa plec de la ... (vezi toată discuția)