avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... SRL-D in timpul concediului de ingrijire copil?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

SRL-D in timpul concediului de ingrijire copil?

Buna ziua!
Situatia mea este urmatoarea: ma aflu in concediu de ingrijire a copilului, si beneficiez de indemnizatie de ingrijire a copilului cu handicap mediu (pana anul viitor in iulie, cand va implinii copilul meu 3 ani).
As dori sa stiu daca infiintand o firma (SRLD as dori) mai pot primi indemnizata de ingrijire a copilului? Sau as putea infiinta firma sub o alta forma ca sa nu imi afecteze indemnizatia?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:39, 11 Iulie 2013
1. Puteti sa infiintati firma, sa fiti asociat (unic sau nu) dar sa nu fiti inca administrator al firmei decat dupa ce se termina concediul crestere copil (CCC).

2. Sau asteptati pana se termina CCC sau suspendati plata indemnziatiei pentru CCC.

Imi puteti recomanda, va rog, unde in legislatie pot sa citesc mai mult despre acest subiect?
OUG nr.111/2010 prevede :
art.16 (2)
Dreptul la indemnizaţiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 şi art. 9 alin. (4) şi (5) se suspendă începând cu ziua următoare celei în care:
........
i) beneficiarul realizează venituri supuse impozitului şi copilul nu a împlinit vârsta de un an, 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap;
....

Intr-adevar, nu veti gasi in legislatie precizat expres ceea ce vi s-a spus, insa acest lucru se poate deduce din textul prezentat mai sus. Astfel, pe perioada CCC nu aveti voie sa realizati venituri supuse impozitului pe venit intrucat o situatie de acest gen duce la suspendarea platii indemniztaiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitati in timpul concediului de crestere si ingrijire copil ContSters246490 ContSters246490 As dori sa stiu daca pot desfasura activitati aducatoare de venituri in timpul concediului de crestere si ingrijire copil? Pot sa imi deschid firma (pt care sa ... (vezi toată discuția)
Venituri ca pfa si indemnizatie pentru cresterea copilului marian1976 marian1976 Buna seara, Daca cineva are un PFA activ poate in acelasi timp sa isi desfasoare activitatea si sa si beneficieze de [quot]indemnizatia de crestere ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului - suspendare makavelli makavelli Buna ziua, sunt in concediu de crestere a copilului si vreau sa infiintez o SRL, unde sunt administrator si asociat unic. As dori sa aflu cand mi se va ... (vezi toată discuția)