avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia de crestere a copilului - suspendare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia de crestere a copilului - suspendare

Buna ziua, sunt in concediu de crestere a copilului si vreau sa infiintez o SRL, unde sunt administrator si asociat unic. As dori sa aflu cand mi se va suspenda indemnizatia, in momentul infiintarii SRL sau in momentul in care SRL va face profit?
Cel mai recent răspuns: makavelli , utilizator 14:06, 23 Mai 2014
Plata indemnizatiei pentru CCC se va suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care beneficiarul realizează venituri supuse impozitului şi copilul nu a împlinit vârsta de un an, 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap.

Art.16 din OUG 111/2010:
(2) Dreptul la indemnizaţiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 şi art. 9 alin. (4) şi (5) se suspendă începând cu ziua următoare celei în care:
........
i) beneficiarul realizează venituri supuse impozitului şi copilul nu a împlinit vârsta de un an, 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap;
....
1. Calitatea de asociat se poate pastra pe perioada cat beneficiati de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).

2. - In calitate de administrator puteti benficia de indemnizatie pentru CCC daca nu aveti venituri.
- Adica sa nu aveti un contract individual de munca (CIM) cu functia de administrator sau sa nu aveti o indemnizatie stabilita prin statut sau de catre AGA.
Multumesc frumos pentru indrumare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru angajare in timpul ccc fanntz fanntz Va salut. Sunt angajat la o societate, dar actualmente sunt in concediu de crestere a copilului (copil cu handicap,care a implinit 2 ani si sunt in ... (vezi toată discuția)
Srl-d in timpul concediului de ingrijire copil? razboiu razboiu Buna ziua! Situatia mea este urmatoarea: ma aflu in concediu de ingrijire a copilului, si beneficiez de indemnizatie de ingrijire a copilului cu handicap ... (vezi toată discuția)
Contract care sa nu mi afecteze concediul maternal ramonaf ramonaf sunt in concediu maternal, am primit acum o oferta de munca pe o perioada determinata pe care nu as vrea sa o ratez. cum as putea lucra legal dar sa nu mi ... (vezi toată discuția)