avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării PRIMA CASA
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

PRIMA CASA

Buna ziua!
Sunt maritata din iunie 2011, iar sotul meu are un apartament pe numele lui in Ploiesti.Incercam sa vindem acest apartament, dar nu am reusit pana acum.Momentan locuim in Bucuresti cu chirie, insa am dori sa ne luam o locuinta a noastra aici.Eu nu sunt proprietara de vreun imobiil.Desi sunt casatorita, as putea sa depun un dosar pentru prima casa in Bucuresti, pe numele meu? Si daca da, trebuie sa am vreo viza de flotant pe o adresa din Bucuresti pentru a obtine o casa in Bucuresti? Daca nu se va putea prin prima casa, ce optiuni avem pentru a ne cumpara o casa noua, care sunt cerintele legale, din punct de vedere financiar? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 18:55, 10 Iulie 2013
intrebati si dvs . la o banca , va vor lamuri imediat
Beneficiarii programului prima casa trebuie sa indeplineasca conditiile prevazute in OUG 60/2009 - la art 1 :
(2) Beneficiarul Programului este persoana fizică ce îndeplineşte cumulativ următoarele
a) la data solicitării creditului garantat, declară pe propria răspundere fie că nu deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia nicio locuinţă, indiferent de modul şi de momentul în care a fost dobândită, fie că deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia cel mult o locuinţă, dobândită prin orice alt mod decât prin Program, în suprafaţă utilă mai mică de 50 m2;
b) achiziţionează sau construieşte o singură locuinţă, printr-un credit acordat şi garantat în condiţiile Programului;
c) are calitatea de împrumutat în raport cu finanţatorul.
[ link extern ] /

[ link extern ] /
acte necesare:
achizitiei unei locuinte finalizate :
[ link extern ]
constructiei unei locuinte :
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit prima casa, chiar daca sotia detine o cota parte la apartament mihaionascu mihaionascu Buna ziua, Dupa cum spune si titlul doresc sa aflu daca este posibil ca sa fac un credit Prima Casa si sa achizitionez apartamentul pe care sotia detine o ... (vezi toată discuția)
Cumparare locuinta ninasave ninasave Buna seara Fiica mea vrea sa isi cumpere o garsoniera facand imprumut la banca Eu vreau sa ii dau o suma de bani dar pentru asta vreau sa fiu proprietar cu o ... (vezi toată discuția)
Prima casa 2 gorun gorun Daca am detinut in perioada 2001 - 2004 o locuinta care in urma divortului a trebuit vaduta. Mai sunt eligibil pentru Prima casa. (vezi toată discuția)