avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cercetare penala - Conducere cu permis suspendat - 2 ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cercetare penala - Conducere cu permis suspendat - 2 dosare

Buna ziua,

Va rog, o informatie referitoare la urmatoarea speta :
S-a dispus suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 zile pentru cumul de 15 puncte in perioada X din anul 2012.

In perioada X, politia ma opreste si constata : conducerea cu permisul suspendat.Se deschide dosar penal insa se finalizeaza acum 2 saptamani cu neinceperea urmaririi penale, fiind stabilita o amenda administrativa de 500 Lei (in tot acest timp - 1 an de zile, permisul a fost retinut..).
In aceeasi perioada X, politia din alta localitate m-a oprit si incepe de asemenea urmarirea penala insa abia acum 1 saptamana primesc instiintare in acest sens pentru cel de-al doilea dosar.
Acum, am rugamintea sa ma ajutati cu 2 intrebari :

1) Cei care cerceteaza al doilea caz, au cunostinta de primul caz, solutionat cu neinceperea urmaririi penale? (s-au intamplat in orase diferite).Ma intereseaza in principiu daca au cunostinta de caz si il iau in calcul ca si...recidiva.

2) Perioada X a fost acum un an.Mai precis, cele 90 zile s-au scurs de mult (decembrie 2012) insa abia acum 2 saptamani s-a primit rezolutia privind neinceperea urmaririi penale..insa cand sa merg sa imi ridic permisul, a venit cea de-a doua cercetare astfel incat cei de la rutiera au spus ca nu imi vor inmana permisul pana nu se va solutiona si a doua cercetare.
Astfel, presupunand ca se va dispune neinceperea urmaririi penale si de aceasta data, avand in vedere ca a trecut 1 an.. de la suspendarea propriuzisa, imi voi putea ridica permisul imediat sau voi primi si o noua suspendare?

Multumesc !
Este posibil sa nu mai se dispuna NUP in cazul celui de-al doilea dosar si sa fiti trimis in judecata, avand in vedere perseverenta dvs.
Inteleg ca, cei care cerceteaza cel de-al doilea dosar, nu se limiteaza la analiza situatiei respective ci vor cerceta si istoricul, chiar daca s-a dispus NUP in primul dosar?
Normal ca se analizeaza si istoricul credeti ca puteti sa primiti NUP la nesfarsit ptr lipsa pericol social, faptul ca nu ati inteles prima data clementa procurorului poate duce la trimiterea dvs in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neinceperea urmaririi penale lucitheman lucitheman ce se intampla cu permisul de conducere retinut pt conducere in stare de ebrietate daca se da nup (vezi toată discuția)
Permis suspendat in baza art. 106 alsalieri alsalieri Buna ziua! In urma accidentului produs in data de 27 dec 2009 mi-a fost retinut permisul pana la solutionarea procesului de NUP. Mi s-a dat NUP in data de 4 ... (vezi toată discuția)
Decizie de nup, dar totusi trebuie sa stau 90 de zile. este posibil? skumpikaus skumpikaus in iulie 2009 mi s-a facut un dosar din oficiu, ca cica, conduceam fara permis in momentul in care am luat o amenda pentru centura. am fost la ... (vezi toată discuția)