avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajata insarcinata, inregistrare in Revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajata insarcinata, inregistrare in Revisal

Buna ziua,
Am o angajata care va naste in curand care sunt pasii de urmat pt mine inspector de personal?Cum inregistrez in REVISAL.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:29, 22 Iulie 2013
In Revisal ii suspendati CIM in baza unei decizii de suspendare, emise pe baza cererii formulate de angajata.
Intrati la "contracte"-"suspendare", alegeti salariatul, temeiul suspendarii (art 51 alin 1 lit a CM), perioada suspendarii (data de sfarsit este ziua in care copilul implineste 2 ani) si mentionati decizia in baza careia se face suspendarea.
1. Salariata va prezenta angajatorului certificat medical pentru concediu de maternitate.

2. Contractul individual de munca (CIM) se suspenda de drept in cazul concediului de maternitate dar aceasta suspendare a CIM nu se inregistreaza in Revisal.

3. Din HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor:

Art. 3
(1) Registrul se intocmeste in forma electronica.

(2) Registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde urmatoarele elemente:
...
h) perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale;
...
Concediul de maternitate nu se inregistreza in REVISAl , ci doar perioada CCC.


... (data de sfarsit este ziua in care copilul implineste 2 ani) ...


Situatie valabila numai daca durata CCC este de 2 ani . in caz contrar, data de sfarsit a suspendarii poate fi de 1 an sau de 3 ani in cazul copilului cu handicap.

Data de sfarsit a suspendarii este in functie de opriunea aceasa pentru durata CCC.
sa inteleg ca in prima faza va fi un concediu medical (care va fi de cat?)care nu se opereaza in REVISAL si apoi va fi concediul pentru cresterea copilului care va incepe cand se termina concediul de maternitate si va fi cu suspendare in Revisal timp de 2 ani?multumesc
Concediul de maternitate are o durata de 126 de zile. Acesta nu se completeaza si se transmite prin REVISAL.

Dupa expirarea celor 42 dez ile - obligatorii - de concediu postanatal se intra in CCC care poate avea, dupa caz, o durata de 1 an , de 2 ani sau de 3 ani in cazul copilului cu handicap.

Perioada CCC se completeaza si se transmite in REVISAL.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare in revisal nou suspensare ccc ioana.diana.cristea ioana.diana.cristea Buna ziua. In mai multe articole pe care le-am citit, am vazut ca nu se declara in Revisal-ul nou suspendarea CIM pentru CCC. Am intrat si in programul Revisal ... (vezi toată discuția)
Decizie suspendare cim concediu medical cod 08 AndreeaCostea87 AndreeaCostea87 Buna ziua, As vrea si eu sa stiu cu ce data se face decizia de suspendare CIM daca am intrat in concediu medical (de maternitate) incepand cu data de ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim pentru a intra in cic Dafina M Dafina M Buna ziua, avem o salariata care a fost in concediu de maternitate de 42 de zile pana in data de 04.03.2013. Concediul medical l-a adus astazi la unitate.Cum ... (vezi toată discuția)