avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional contract munca - plata salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional contract munca - plata salariului

Vreau sa dau angajatiilor avans si lichidare, dar in contractele de munca initiale nu am specificat acest lucru salarrile luandu-se odata pe luna. Ulterior acestia au dorit daca se poate sa le dea avan s si lichidare. Ma poate ajuta cineva cu un model de act aditional pentru modificarea acestuil aspect in contractele de munca. Si daca as putea sa fac un act aditional colectiv nu pentru fiecare salariat in parte.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:42, 21 Iulie 2013
Actul aditional este simplu de realizat.Mentionati ca partile au decis modifciarea elementului K din contractul de munca,ref la salariu in sensul platii acestuia in doua transe , avans si lichidare, avansul la data de.... lichidarea la data de......
Trebuie sa faceti act aditional ptr fiecare salariat in parte, numai in baza lui puteti m odifica un element al cim.

Daca la nivel de unitate exista CCM, si acolo e prevazuta plata o data pe luna, atunci trebuie facut mai intai un act aditional care sa modifice acea prevedere, dupa care urmeaza modificarea fiecarui CIM. Nu cred ca e belea mare daca nu modificati prevederea din CCM (daca exista), doar ca daca e unul singur care nu vrea plata in doua transe va poate da in judecata sau se poate opune amendarii CIM.
Apoi, din prezentarea dvs, nu rezulta clar ca in CIM este prevazuta plata o singura data pe luna. Daca nu e prevazut nimic, atunci puteti da si saptamanal.
Nu sunt jurist, si deasemenea vad ca in comentariul anterior se recomanda modificarea fiecarui CIM, dar cred ca si un act aditional colectiv este posibil, in sensul ca ar trebui sa intocmiti un act intre dvs si salariati in care sa se arate acordul fiecarei parti de a se plati salariul in doua transe. Acest act ar trebui semnat de catre toti salariatii si sa prevada o formulare de genul "partile dunt de acord ca prezentul document sa se constituie ca un act aditional al CIM al fiecarui semnatar). Oricum, pentru salariatii pe care ii veti angaja de acum inainte trebuie sa faceti un CIM nou cu prevederea de plata la doua transe.
@ lidiao

Potrivit art.166 alun.1 C.mun., salariul se plateste in bani cel putin o data pe luna, la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

Prin urmare, daca se modifica data platii salariului atunci se modiifca si c.i.m. . In acest sens, se va incheia un act aditional la c.i.m. sau se va modiifca c.c.m. ori reg.intern.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim perioada determinata Radu Aura Radu Aura Rog lamuriri pentru urmatoarea speta: CIM-ul pe perioada determinata a unui salariat va expira la data de 25.10.2013 dupa 36 luni. Se poate incheia un alt ... (vezi toată discuția)
Decizie sau act aditional?? zxz19 zxz19 Buna ziua conf art 17.4 codul muncii daca se modifica unul din elementele al 2 trebuie facut act aditional cu exceptia situatiilor expres prevazute de ... (vezi toată discuția)
Schimbare reprezentant al salariatilor suciu_diana suciu_diana Buna ziua, daca unul dintre reprezentantii salariatilor este numit si accepta, o functie de conducere in cadrul angajatorului respectiv (devine practic ... (vezi toată discuția)