avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum sa scap de un antecontract de vanzare-cumparare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum sa scap de un antecontract de vanzare-cumparare facut la agentia imobiliara?

De curand am facut la agentie un antecontract de v-c ce tine loc de promisiunea ca vanzatorul nu va vinde altcuiva imobilul.
La incheierea antecontractului,am platit un avans urmand ca diferenta de avans sa o platesc cand se va face autentificarea la notariat.
Ca sanctiuni,in acest contract, spune ca daca vanzatorul se razgandeste imi va plati mie, ca cumparator,de 2 ori avansul dat.
Iar daca cumparatorul se va razgandi pierde avansul.
Contractul are ca, cadru juridic, art.969 din codul civil.

Intrebarea e ca : Daca mie Banca de la care fac creditul de prima casa, imi spune ca numai sunt fonduri sau nu imi aproba creditul, agentia imi va restitui avansul dat?
Deoarece nu tine de mine,adica nu e ca si cum eu ,ca cumparator, m-am razgandit!
In antecontract nu se stipuleaza nimic,ca daca din alte cauze ce nu tin de cumparator, acesta nu isi mai poate indeplini promisiunea ,atunci i se va restitui avansul. Ce e de facut in cazul asta? ce "scapare" exista sa nu pierd avansul dat?
Cel mai recent răspuns: Cristina89Criss , utilizator 19:16, 21 Iulie 2013
In raportul asumat de dvs cu agentia imobiliara dvs ,banca nu este implicata,astfel incat daca dvs nu obtineti suma intreaga pentru achizitie imobil,si in antecontract nu ati prevazut clauza de eventuala reziliere ca urmare a posibilei neasumari de obligatii de catre banca,atunci dvs pierdeti avansul.
Aveti dreptul ulterior sa va instituiti cu pretentii impotriva bancii care va cauzat prejudiciul
Ca și complectare. Împotriva băncii vă puteți îndrepta doar dacă aceasta v-a comunicat că v-a fost aprobat creditul și ați îndeplinit pașii următori legați de această aprobare (semnarea contractului, achitarea unor eventuale taxe, depunerea tuturor actelor necesare după aprobarea creditului, etc.). Altcumva, v-ați angajat în contractul cu agenția imobiliară pe propriul risc.
Inca ceva! Daca am vizualizat un apartament si am semnat agentului un contract de vizionare si ulterior iau legatura cu proprietarul direct (pe care l-am gasit tot eu singur pe alt site)si acesta nu are nimic semnat cu agentia, cumpar direct de la proprietar,ce imi poate face agentia mie,ca cumparator, in cazul asta?
Mentionez ca prima data am vazut anuntul pe internet si am sunat ,iar la capatul firului era agentia.Nu eu i-am solicitat pe ei! Apoi am continuat cautarile si am gasit acelasi anunt dar cu numarul proprietarului si l-am contactat!
Ultima modificare: Duminică, 21 Iulie 2013
Cristina89Criss, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expirare termen antecontract vanzare apartament alice.elena60 alice.elena60 Buna ziua. In calitate de vanzator am facut in urma cu aproape 2 luni un antecontract de vanzare a apartamentului meu( am primit si avans ) in care se ... (vezi toată discuția)
Tranzactie imobiliara cornel_badea cornel_badea Buna ziua, As avea si au o problema la care daca se poate sa-mi dati cateva lamuriri. - S-a facut un antecontract de vanzare cumparare pentru un ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament cu credit ipotecar nikosbab28 nikosbab28 Vreau sa achizitionez in ap. de la o persoana fizica deci nu prin agentie imobiliara si nu stiu care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez si ce contracte ... (vezi toată discuția)