avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Expirare termen antecontract vanzare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Expirare termen antecontract vanzare apartament

Buna ziua. In calitate de vanzator am facut in urma cu aproape 2 luni un antecontract de vanzare a apartamentului meu( am primit si avans ) in care se specifica ,, Daca vanzatorul refuza nejustificat sa incheie contractul de vanzare va returna dublul avansului primit;, iar daca se va razgandi vanzatorul acesta va pierde avansul. Noi partile convenim ca actul de vanzare in forma autentica sa se incheie pana la data de...''. In tot acest timp nu am primit absolut nici o veste de la cumparatori sau de la agenta imobiliara care ii reprezinta ( precizez ca dansii sunt creditati prin credit ipotecar de o banca),nu a venit nici macar un evaluator. In 3 zile expira termenul antecontractului, iar eu nu mai pot astepta sau prelungi antecontractul. V-as ruga un sfat: ce trebuie sa fac pentru a rezilia acest antecontract? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 12:36, 11 Aprilie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Presupun ca doriti sa pastrati avansul primit in compensare conform contractului. Va trebui sa notificati cumparatorul (prin executor) sa se prezinte la notar pentru incheierea vanzarii, precizand ziua si ora. S-ar putea prezenta si fie (1) se incheie vanzarea ori (2) declara ca nu poate incheia vanzarea. Sau (3) nu se prezinta deloc. Notarul va emite o incheiere in cazul 2 si 3 care va permite sa radiati promisiunea din CF si sa retineti avansul. Sau notarul va incheia actul de vanzare in cazul 1. Sau partile ar putea conveni la o prelungire a promisiunii pentru un alt termen convenit de comun acord.
Exprimarea nu este tocmai fericita in sensul ca este posibil sa nu se fi aprobat cererea de creditare inca de catre banca, caz in care cumparatorul poate sustine ca nu s-a razgandit "nejustificat".
Sunteti dispusa sa returnati avansul cumparatorului?
Antecontractul a fost notat in cartea funciara a imobilului?
Buna ziua,
Procedati asa cum v-a explicat doamna av. Cornelia Dayes.
In situatia in care nu i s-a aprobat creditul atunci va veni la notar si va solicita prelungirea antecontractului sau returnarea avansului neincheierea contractului ne fiind imputabila niciunuia dintre cei doi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare promisiune vanzare-cumparare imobil mariana_aba mariana_aba Buna seara, urmeaza sa vand o locuinta prin credit si as vrea sa stiu care este procedura de anulare a promisiunii de vanzare in cazul in care cumparatorul ... (vezi toată discuția)
As dori sa stiu daca imi mai primesc avansul daca renunt la antecontract elenabanica elenabanica buna ziua, am incheiat un antecontract . in anteconstract este specificat ca pe data de 2 iunie ni se va \\"inmana\\" apartamentul daca nu este gata putem ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare imobil claudiuj claudiuj Buna seara, Recent, am semnat un antecontract de vanzare-cumparare a unei case. Casa urma sa fie cumparata prin programul Prima Casa asadar i-am dat ... (vezi toată discuția)