avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... redeventa concesiune
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

redeventa concesiune

Buna ziua!
Am si eu o nelamurire in legatura cu redeventa unei concesiuni pentru un teren proprietate publica.
O anumita primarie din tara, acum mai multi ani a dat niste terenuri in concesiune si ,potivit secretarei de atunci s-a calculat valoarea anuala a taxei de concesiune astfel : valoare redeventa mp potrivi HCL x anumiti indici = valoare teren : 49 ani = valoare taxa anuala concesiune teren.
Anul trecut s-au dat iar in concesiune cateva terenuri,dar s-a schimbat secretara care a calculat valoarea anuala a taxei de concesiune astfel : valoare redeventa mp potrivit HCL x suprafata teren = valoarea anuala a taxei de concesiune.

Puteti sa ma lamuriti si pe mine care este varianta corecta dupa parerea dvs?
Cel mai recent răspuns: vvoicu , utilizator 19:17, 17 Ianuarie 2012
Daca, valoare redeventa mp potrivit HCL = valoare redeventa mp potrivi HCL x anumiti indici = valoare teren, atunci procedura este asemanatoare!
Se poate ca valoarea de redeventa de anul trecut, sa fie luata din contabilitate, unde terenul este inregistrat la valoare evaluata conform OG nr.91/2003..
Formula dvs. este greu de inteles...redeventa minima aprobata de CL este luata din Codul Fiscal, nu este nici o nelamurire in privinta acesteia.
Problema este formula de calcul a taxei anuale de concesiune, deoarece sunt contradictii in legatura cu aceasta...prima formula a fost si avizata de catre niste inspectori judeteni, dar cea de-a doua a fost calculata doar de catre secretara .
Buna seara
Am luat in concesiune in anul 2006 un teren in Satul Poiana Oras Ovidiu/Constanta
Conditiile concesiunii au fost:
Durata 49 ani, urmand ca dupa ridacarea casei la "rosu" sa poti cumpara terenul la pretul de 7 euro fara tva.
Redeventa anuala este de 453 euro ( patru sute cinci zeci si trei euro - ati auzit bine )
Astazi cand am vrut sa cumpar terenul cu pretul fixat in contractul de concesiune, serviciul juridic al primariei m-a anuntat ca nu pot cumpara terenul deoarce consiliul local a emis o hotarare in care spune ca trebuie reevaluat terenul daca a trecut mai mult de 3 ani.
Dupa ce au luat legatura cu evaluatorul mi-au spus ca daca vreau sa cumpar terenul ma costa 20 euro / mp. ( de 3 ori mai mult )
dupa ce am discutat si eu cu valuatorul mi-a spus ca au facut niste magarii enorme cei de la primarie si ca de fapt cand a vazut ce preturi au cerut ei pe redeventa anuala nici nu a mai stat la discutii cu ei - Repet 453 EURo /AN
Intrebarile mele sunt:
1. este legal sa modifice pertul concesiunii tinand cont ca avem semnat un Contract de Concesiunne in care se spune clar ca Primaria se obliga sa vanda la pretul de 7 euro / mp ( mentionez ca nu am fost instiintat de nicio modificare a contractului din anul 2006 pana acum )
2. poate cineva sa-mi spuna cum se calculeaza redeventa in cazul meu si cam cat ar fi trebuit sa platesc eu anual ?
Mentionez ca zona nu dispunde de curent electric, apa sau infrastructura ( retelele sunt trase de cinci ani dar si acum in 2012 stam la lumina lumanarii )
Va multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren concesionat liviu_np liviu_np Va salut! Stau in orasul Pantelimon, la 2 km de Bucuresti. Am urmatoarea problema: Terenul pe care mi-am construit casa este concesionat de catre ... (vezi toată discuția)
Valoarea redeventei unui teren concesionat vvoicuv vvoicuv Buna ziua Va deranjez cu o intrebare legata de redeventa unui teren de 300 concesionat in anul 2006, teren care are un pret evaluat de 4 euro fara tva / mp ... (vezi toată discuția)
Concesionare / cumparare teren primarie Cr!sS Cr!sS Din cate am citit eu pe net, pentru a concesona un teren de la primarie, se organizeaza o licitatie (se poate si fara ) si se stabileste o suma pentru teren ... (vezi toată discuția)