avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... modificare contract de concesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

modificare contract de concesiune

Am si eu o speta, la care incerc sa gasesc o rezolvare.
E vorba de un contract de concesiune, cabinet medical, incheiat pe o durata de 15 ani. In primii 5 ani redeventa a fost stabilita prin lege la 1 euro/m.p., dupa care urma sa se stabileasca la pretul pietei.
Problema este ca, contractul a fost incheiat in noe 2004 iar redev de 1 euro, trebuia platita pana in noe 2009, iar hotararea de consiliu prin care s-a stabilit noua redeventa s-a adoptat in aug. 2010. Ce s-ar putea face pentru perioada ramasa neacoperita?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cosmin-Traian Maglas , Consilier juridic 20:54, 28 Februarie 2011
Conform art. 91 Cod de procedura fiscala:
(1) Dreptul organului fiscal de a stabili obligaţii fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepţia cazului în care legea dispune altfel.
(2) Termenul de prescripţie a dreptului prevăzut la alin. (1) începe să curgă de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care s-a născut creanţa fiscală potrivit art. 23, dacă legea nu dispune altfel.
Cu respect, parerea mea este ca redeventa nu are nici o legatura cu art 91 Cod. proc fiscala, fiind o taxa datorata bugetului local.
Parerea mea este ca pentru aceasta perioada veti pastra redeventa de 1 euro/mp, principiul neretroactivitatii impiedicand o HCL sa produca efecte de la noembrie 2009.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redeventa concesiune ContSters194310 ContSters194310 Buna ziua! Am si eu o nelamurire in legatura cu redeventa unei concesiuni pentru un teren proprietate publica. O anumita primarie din tara, acum mai multi ... (vezi toată discuția)
Contract concesiune - act aditional nesemnat ,debit de recuperat angy1 angy1 la uat de comuna avem contract de concesiune cu un cabinet medical uman.In 01.01.2010 a expirat perioada de 5 ani prin care era stabilita redeventa la 1 ... (vezi toată discuția)
Licitatie concesiune teren de la primarie dia_8 dia_8 Subiectul e urmatorul: S-a dat anuntul pentru licitatie, s-a intocmit caietul de sarcini, dar s-a GRESIT redeventa, trecandu-se o suma exagerat de mare (0,5 ... (vezi toată discuția)