avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa auto pentru persoanele cu handicap accentuat
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa auto pentru persoanele cu handicap accentuat

Buna ziua,
m-ar interesa daca am un handicap accentuat gradul 2 cod C 53....nu este locomotor....beneficiez de scutire de la taxa auto?
Daca da, va rog frumos sa-mi spuneti si mie ce acte am nevoie si unde trebuie sa merg.
Va multumesc anticipat.
Buna ziua,
m-ar interesa daca am un handicap accentuat gradul 2 cod C 53....nu este locomotor....beneficiez de scutire de la taxa auto?
Posed in prezent un autoturism care trebuie inmatriculat.
Daca da,
va rog frumos sa-mi spuneti si mie ce acte am nevoie si unde trebuie sa merg.

As dori si eu daca se poate sa-mi raspunda cineva....

Va multumesc anticipat.

Ultima modificare: Joi, 25 Iulie 2013
Maximus37, utilizator
Printre autovehiculele şi categoriile de persoane scutite de la plata timbrului de mediu la înmatriculare se numara si autoturismele persoanelor cu un handicap stabilit prin Legea nr. 448/2006. Scutirea se face pentru un singur autovehicul achiziţionat în decurs de 5 ani pe numele persoanei cu handicap.
Multumesc pentru raspuns dar nu cunosc exact ce prevede legea.....m-ar interesa daca se refera si la Handicap accentuat grad 2 cod C53.....si cum trebuie sa procedez sa nu platesc taxa aceea....ce acte am nevoie si unde trebuie sa merg .
Nu am achizitionat nici un autovehicul pe persoana cu handicap ...iar intamplarea face ca am masina de cand am fost in tratament neinscrisa pana in prezent din motive de sanatate ....iar acum posed certificat de handicap....mentionat mai sus.

Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 25 Iulie 2013
Maximus37, utilizator
As dori daca se poate sa-mi raspunde-ti si mie la intrebarea adresata mai sus,deoarece chiar nu stiu ce sa fac.
Va multumesc inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire taxa mediu ovidiux ovidiux Buna ziua, am 25 de ani si permis de aprox 2 ani, certificat de handicap accentuat permanent (probleme cu auzul - protezat). conform legii 448/2006 deduc ... (vezi toată discuția)
Scutire taxe pt. persoana cu handicap Cocainaa Cocainaa Sunt pesoana cu handicap gradul II ( grav si accentuat ),avand decizie de incadrare in handicap definitiva ,mentionaz ca sunt operat de 2 ori pe cord ( ... (vezi toată discuția)
Impozitare si taxa auto - persoana cu handicap vitan_diana vitan_diana Sunt persoana cu handicap de vedere accentuat, nedetinatoare de permis auto. Dorim sa ne achizitionam un autoturism, autoturism ce dorim sa il inmatriculam pe ... (vezi toată discuția)