avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Refuzul eliberarii unei adeverinte
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Refuzul eliberarii unei adeverinte

In urma cu 2 ani societatea de distributie apa -canal a efectuat lucrai de extindere a retelei de distributie pe strada unde locuim .

Dupa finalizarea proiectului am fost invitati sa ne bransam la apa si canal .

Am facut bransarea la apa , dar nu si la canal , intrucat aveam instalatia de canalizare facuta anterior (inca din anii 90)

Cu toate ca pe factura mi se calcula si canalizarea in cuantum egal cu cel al consumului de apa , desi locuiesc la curte, nu m-a deranjat prea mult acest lucru .
Insa luna trecuta , au venit 2 inspectori de la directia venituri ,sa verifice persoanele care sunt bransate la canalizarea publica , pentru a le dubla impozitul pe proprietate. Au spus ca impunerea se face din oficiu , cu exceptia cazului in care pot prezenta adeverinta ca nu sunt bransat la canalizare.
AM solicitat aceasta adeverinta de la societatea de distributie (VITAL SA) insa dupa ce a trimis o echipa sa constate ca nu sunt bransat , mi-au raspuns in scris ca nu pot sa-mi elibereze adeverinta ceruta intrucat am obligatia de a fi bransat la reteaua publica daca in zona exista retea .
Ma intreb oare este normal , atata timp cat am cerut o adeverinta care sa ateste o situatie de fapt , sa mi se refuze acest drept , invocandu-mi o obligatie chipurile "legala"?

Cel mai recent răspuns: Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic 17:02, 2 August 2013
Daca aveti fosa septica, construita cu proiect autorizat de catre primarie si inspectoratul de stat in ctii., iar proiectul respectiv este avizat de catre inspectia sanitar-veterinara/ inspectia sanitara/ agentia de mediu, puteti deschide actiune in instanta civila, impotriva primariei, care sa anuleze ilegalitatea impunerii suplimentare a dvs. pe motiv ca trebuie sa fiti legat la canalizarea publica.
Va multumesc mult pentru amabilitatea de a-mi oferi un raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bransare la canalizare cu sila Ahelion Ahelion Salutare experti, La tzara am o casa cu fosa septica, in casa toaleta(nu ii tzara tzara). Am primit foaie de la agentia de apa/directia de apa care zice \"Sa ... (vezi toată discuția)
Lipsa canalizari/fosei septice Rares_Mihai Rares_Mihai buna ziua ! intampin si eu o problema legata de canalizare . In comuna unde am in constructie o casa exista canalizare in aproape toate zonele .La mine in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, locuim în casa nou construită de acum 9 ani, eu, ... OviMihai OviMihai Bună ziua, Locuim în casa nou construită de acum 9 ani, eu, soția și cei doi copii. Suntem branșati la electricitate, gaz,cablu, internet, iar pentru ... (vezi toată discuția)