avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sotul imi fura copiii, ce sa fac?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sotul imi fura copiii, ce sa fac?

Am divortat de sot dupa aproape 5 ani.In timpul casatorie in urma caruia a rezultat 2 copii unul de 3si respectiv 4ani si 10 luni,divortul nu sa finalizat inca si eu am primit custodia temporala a copiilor si casa incredintate mie pana la finalizarea divortului, sotul a primit un program de vizita dar el nu il respecta pt k nu a dorit sa paraseasca domicilui unde stam cu toti. De careva zile imi ia copii fara acordul meu , deci parasesc domiciliu unde locuiesc si ii duce pe ka sora sotului , la parinti si nu imi da voie sa imi vad copii... stau pe la usa blocului la cumnata sa imi de-a copii si nu vor. Ce sa fac ??? Sunt disperata el mi-a deschis proces si inventand povesti k eu sunt violenta k vb urat si multe altele, are o foie cum k doreste k minori sa stea departe de mama dar nu sa judecat procesul acum am vazut si eu foia in mana la soacramea cand m-am dus sa iau copii, mi-au aruncat foaia in fata k mi-au deschis proces si ei deja au luat hotararea sa stau departe de copii. Ce sa fac sa ma duc la politie am fost si mi-au sp k nu e treaba lor sa imparta copii , judecatoria face asta. Va rog sa ma ajurat cu sfaturi:(
Politia cam gresete in parte. Dvs trebuie sa mergeti din nou la politie,aratati-le hotaraea judecatoriei ca ati primit custodia temporala a copiilor,iar fostul sot.al dvs.nu respecta programul.
Politia trebuie sa verifice ce ati declarat dvs,iar ei apoi vor face un proces verbal in care sa mentioneze ca in urma cercetarilor efectuate,fostul sot nu respecta.

Bineanteles ca politia nu imparte copiii,nu se ocupa ei cu asa ceva,dar poate sa faca acest proces verbal ca apoi dvs sa mergeti in instanta cu dovada ca politia a vazut ca vi s-a luat copiii de catre fostul sot,fara sa respecte programul.
Din pacate politia imi refuza cererea, le-am aratat hotararea si ei imi spun k nu e o hotarare definitiva. Este o hotarare revocabila iar procesul il am pe 10 septembrie pt custodia copiilor.Nu inteleg de de politia nu isi face datoria,dupa ce am primit aceea hotarare fostul sot care locuieste cu mine a devenit vulgar si violent totodata, i sau facut numeroase plangeri la politie, ma urmarea de la serviciu, ma scuipa ma lovit unde am un certificat medico-legal prin lovire cu pumnul in cap avand nevoie de ingrijire 3 zile. Verbal e foarte violent. Dupa cateva plangeri vreo 4 la numar, astea in decurs de o saptamana sau doua. Cand ma duc sa depun o plangere nu o primesc mai ales daca e vorba de jikniri nu se pune problema. Am ajuns sa nu stiu ce e cu mine, el vrea custodia exclusiva. Eu nu am cerut asta diar custodia comuna. Eu vreau copii sa stie si de mama si de tata k ii iubim, nu ce vrea el intodeauna copii vor vrea sa stie de mama. Dar el nu intelege asta.
Stai linistita draga mea, am trecut si eu prin asta si la fel eram de speriata, copii sunt minori au nevoie de mama, instanta iti va incredinta copiii.
Daca nu faci nimic la politie,dute la parchet faci plangere acolo si se rezolva sigur.Eu asa am facut.
Multumesc mult pt sfat...

A inceput sa sa bage copilului de aproape 5 ani idee k eu aduc barbati in casa k ii lovesc aceei barbati k
ma culcam cu ei de fata cu copii. Sa dus la un psiholog bineinteles o femei si a evaluat copii, iar copilul cel mai mare a mentionat cele spuse mai devreme asa a scris ea dar cu scenari mai aberante...cand am citi am crezut k lesit de fapt numai eu sti cate zile la rand nu pot manca k am ajuns pielea si osul. Deci sa facut aceasta expertiza psihologica fara ca eu sa stiu si in conditile in care locuim in acelasi apartament cu sotul se putea sa se faca aceea evaluare psihologica si in prezenta mea, asa el a sesizat si protectia copilului a deschis proces pt custodia exclusiva. Acum trebuie sa caut un psihologi trebuie facuta o alta evaluare si treb sa o depun la dosar. Bineinteles dupa a doua evaluare voi da in judecata psihologul care ma denaturat si defavorizat,copilul cel mare imi pune intrebari dureroase : mami dar tu vrei sa plece tata si sa aduci pe alcineva in casa sa ne bata?Tu nu ne mai iubesti? Dar tu esti rea?de ce sa plece tata? Eu cu copii nu am vb niciodata despre subiectul asta delicat pt k nu vreau sa ii speri. Cand iesi cu copii in parc si daca din intamplare un barbat ma intreaba ceva sau stau si e vreun barbat in apropiere imi sp copilul dar nenea cine e? E iubitul tau ? Copiil are capul umplute cu prosti. Deja cel mare are un comportament si un limbaj de nerecunoscut. E copil si el nu poate intelege ce se intampla.Este corect sa se faca o evaluare psihologica fara acordul meu, in acest caz sau scris vrute si nevrute fara ca eu sa le am la cunostinta... e groaznic ce se poate intampla asa ceva si foarte dureros in acelasi timp pt. mine.In cazul psihologul care ma defavorizat facand abuz de serviciu sa il dau in judecat ce pot face nici macar nu stiu cine e...Voi face o alta evaluare la alt psiholog .


Ultima modificare: Joi, 1 August 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Nerespectarea hotararii judecatoresti cu privire la orele de vizita ion33 ion33 :( Am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila cu privire la orele de vizita a unui minor de doi ani si jumatate. mama copilului (fosta sotie) ... (vezi toată discuția)
Parasirea domiciliului conjugal impreuna cu minorii, fara consimtamantul tatalui Augusta2010 Augusta2010 Cum poate proceda un tata daca sotia si mama copiilor lui pleaca de acasa luand si cei doi copii minori, fara stirea si consimtamantul lui? Catre ce institutie ... (vezi toată discuția)
Custodie minori alexsa0809 alexsa0809 buna ziua! am divortat in data de 26 oct 2011 si se pare k am o problema in privinta custodiei celor 2 minori ce-i am .Desi, atat eu cat si fostul sot ,am ... (vezi toată discuția)