avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... NERESPECTAREA HOTARARII JUDECATORESTI CU PRIVIRE LA ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

NERESPECTAREA HOTARARII JUDECATORESTI CU PRIVIRE LA ORELE DE VIZITA

:(
Am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila cu privire la orele de vizita a unui minor de doi ani si jumatate.
mama copilului (fosta sotie) este plecata din tara iar copilul se afla la bunici,care refuza sa mi permita sa iau copilul la mine conform hotararii judecatoresti.
Ultima data cand am vrut sa l iau mi au spus ca copilul este plecat din tara cu mama lui in Anglia.
Ultimele doua dati am fost cu martor sa iau copilul de la bunici, m-au refuzat categoric spunand ca e plecat din tara la mama lui(dupa ce cu 4 zile in urma am vorbit cu el la tel pe fix).
Precizez ca copilul ca si mine are cetatenie romana si engleza.
In hotarare nu precizeaza nimic de plecarea din tara sau intelegere in privinta plecarii ei din tara cu minorul sau fara
Am depus plangere la politie si mi sa spus sa astept sa ma sune seful politie sau nu stiu cine...
Faptul ca copilul este in tara am descoperit eu acum o luna cand m am dus sa iau copilul la mine FARA SA I ANUNT iar o vecina mi a confirmat ca copilul locuieste acolo si nu e plecat cu mama lui,dupa ce in prealabil fosta sotie si fosta soacra mi au spus ca sunt amandoi plecati in Anglia.
Poate sa mi spuna cineva ce pasi trebuie sa urmez pentru a mi putea exercita drepturile parintesti si a afla adevarul, m am saturat de minciunile lor.
Astept raspuns
Multumesc

Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Mai 2012
ion33, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 09:12, 12 Septembrie 2012
Mergeti sa vorbiti cu un executor judecatoresc.
Este posibil sa aveti nevoie de un nou proces.
Nu a-ti spus numic despre exercitarea autoritatii parintesti ... daca este comuna puteti sa mergeti sa va luati copilul de la fosti socri fara nicio problema atat timp cat mama l-a lasat la parintii ei si a plecat din tara. fosta sotie a lasat copilul la parintii ei in baza unei procuri notariale? ... daca nu puteti sa mergeti sa va luati copilul....
daca nu este autoritate parinteasca comuna puteti sa deschideti actiune in instanta in acest sens ...
daca nu doriti acest lucru s-ar putea ca plangerea penala facuta la politie pentru nerespectarea programului de vizita sa nu aiba niciun efect deoarece obligatia de a va permite legaturi personale cu minorul o are mama care nu este aici pentru a va permite sau a va interzice aceste legaturi.
Exercitarea autoritatii parintesti este comuna.Nu stiu sigur daca a lasat procura la bunici,banuiesc ca da pentru ca s au laudat ca a fost lasat legal.Daca da,ce pot face?
Multumesc
daca a lasat-o cu procura atunci inseamna ca-i revin si obligatiile privind copilul ... asteptati sa vedeti rezultatul plangerii formulate la politie ... totodata puteti cere incredintarea copilului in instanta motivand prin faptul ca mama a lasat-o in grija altcuiva
Se poate proceda la executare silita.

Prin conduita continua de respingere a dumneavoastra din viata copilului este savarsita infractiunea de nerespectarea a masurilor privind incredintarea copilului minor.(art.307 din Codul penal
)



Potrivit art. 307 C.pen., constituie infracţiune reţinerea de către un părinte a copilului său minor, fără consimţământul celuilalt părinte sau al persoanei căreia i-a fost încredinţat minorul.
De asemenea, constituie infracţiune, potrivit alin. 2 al art. 307 C.p., fapta persoanei căreia i s-a încredinţat minorul prin hotărâre judecătorească, spre creştere şi educare, de a împiedica în mod repetat pe oricare dintre părinţi să aibă legături personale cu minorul, în condiţiile stabilite de părţi sau de organul competent.

Alte discuții în legătură

Incalcare hotarire judecatoreasca prepelita mariana prepelita mariana fostul sot a dus copilul la mama lui la tara cu acordul meu si acum nu mai vrea sa mi-l aduca am hotarire definitiva si irev pt minor ce trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Copil luat de mama. Imparatul Imparatul Sunt plecat la munca in Spania. Copilul mi-a fost incredintat mie spre crestere si educare prin hotararea de divort. Eu sunt l amunca in Spania, si trimit ... (vezi toată discuția)
In cazul in care mama +copilul....este in strainatate... ion33 ion33 buna ziua, in cazul in care mama este plecata cu copilul peste hotare (uk)dupa ce hotararea judecatoreasca de incredintare a minorului (ei) si plata a pensiei ... (vezi toată discuția)