avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Limita de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Limita de proprietate

Casa socrilor are peretele din spate in curtea vecinilor. Anul trecut am mai ridicat un nivel peste cladirea veche, dar vecinii au avut obiectii in ceea ce priveste streasina, ca am iesit inafara mai mult decit a fost initial. (poate cu vreo 15 centimetri). Avind in vedere faptul ca ei au pavat curtea cu pavele pina in peretele casei noastre fara a ne cere voie, mi se pare putin deplasat sa aiba obiectii, mai ales ca in total de la perete streasina nu depaseste ca latime 50 de centimetri. Care este latimea prevazuta in lege?
Cel mai recent răspuns: george1972 , utilizator 13:14, 17 Martie 2009
legea nescrisa spune ca hotarul dintre vecini este pe "linia" unde cade ploaia de pe acoperis,in dreptul strasinei. Reglementarile legale, fixeaza hotarul dintre vecini, la 50cm de casa vecina,dupa trotuarul imaginar de protectie al cladirii.
Care sunt reglementarile legale ? Mi-ar place sa stiu legea, articolul ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limite de proprietate lucibest lucibest ma intereseaza sa stiu... Am construit o casa la 1 metru de limita de proprietate,fara geamuri spre parcela vecina...Am facut eu gardul din placi de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, vecinul meu are construită o clădire cu peretele ... Tatiana Stanciu Tatiana Stanciu Bună ziua, Vecinul meu are construită o clădire cu peretele pe linia de hotar, iar streașina de vreo 50 cm. este pe proprietatea mea. Clădirea a fost ... (vezi toată discuția)
Exista distanta minima acoperis - gard vecin ? cristina cirstian cristina cirstian Buna ziua ! Vecinul a construit o casa la o distanta de 1 m fata de gardul care ne desparte . Acoperisul este la o distanta de 20 cm fata de gard . Ok . Acum ... (vezi toată discuția)