avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Spalatorie auto
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Spalatorie auto

Aveti idee ce autorizatii sunt necesare pentru a deschide o spalatorie auto?
Am intrebat pe majoritatea colegilor, nimeni nu s-a ocupat si as dori ceva informatii concrete.
Ma puteti, va rog, ajuta?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Vilu23 , utilizator 11:00, 28 Iunie 2007
SPÃLÃTORIE AUTO

COD CAEN 5020 - Întreţinerea şi repararea autovehiculelor
Această clasă include:
- întreţinerea şi repararea autovehiculelor:
▪ reparaţii mecanice;
▪ reparaţii electrice;
▪ repararea sistemelor electronice de injecţie;
▪ întreţinerea uzuală;
▪ reparaţii ale caroseriei;
▪ reparaţii ale unor piese ale motorului;
▪ spălare, lustruire etc.;
▪ pulverizare şi vopsire;
▪ repararea parbrizelor şi a ferestrelor;
▪ repararea locurilor din autovehicule;
- repararea, ajustarea sau înlocuirea pneurilor şi a ţevii de eşapament;
- tratamentul anti-rugină;
- remorcarea;
- instalarea de piese şi accesorii care nu fac parte din procesul de fabricaţie;
- asistenţa pe şosele.
Această clasă exclude:
- reşaparea şi recondiţionarea pneurilor, vezi 25.12


Din punct de vedere al autorizării activităţii, exceptând domeniul protecţiei mediului, autorizarea se va efectua în baza declaraţiei pe propria răspundere, conţinută în Declaraţia model 2, ce se anexează cererii de înregistrare în Registrul Comerţului.

Conform "Procedurii din 20/12/2004 de autorizare a activităţilor cu impact semnificativ asupra mediului", publicate in Monitorul Oficial, Partea I nr. 31 din 11/01/2005, emisă de Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor, - Anexa 1 - LISTA
activităţilor cu impact semnificativ asupra mediului, unităţile cu staţii de vopsire sau spălare/epurare ape uzate au impact semnificativ asupra mediului şi este necesară obţinerea Autorizaţiei de mediu, care se emite de către autoritatea publică teritorială pentru protecţia mediului în a cărei rază se află amplasamentul, în conformitate cu prevederile cap. II secţiunea 1 din Legea protecţiei mediului nr. 137/1995, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, conform art. 9 din procedură.




Multumesc mult pentru informatii, as dori, insa, sa stiu pentru a obtine autorizatia de mediu am nevoie de certificatul de urbanism pentru constructie sau, intai, trebuie sa am autorizatia si apoi voi obtine certificatul?
Trebuie mai întâi să faceţi dovada existenţei spaţiului unde va funcţiona spălătoria, iar apoi dovada tilului în baza căruia societatea deţine acel spaţiu - proprietate, închiriere, comodat etc.

Prin urmare, în cazul dvs., iniţial trebuie să deţineţi actul de proprietate (ptr. teren) şi autorizaţia de construcţie pentru spaţiul în cauză şi ulterior veţi obţine autorizaţia de funcţionare.
Mutumesc!
Nu vreau sa raspund ci vreau sa intreb: UNDE POT AFLA NORMELE EUROPENE PENTRU MEDIU pentru amenajarea/deschiderea unei spalatorii auto. Ma refer la acele documete/legi in care iti pune ca trebuie sa ai nu stiu ce dispozitive de epurare a apei deversate etc.... Sper ca m-ati inteles si astept un mesaj pe forul sau la bogdan@consal.ro. Multumesc !

Alte discuții în legătură

Autorizatii spalatorie auto livia.mazare livia.mazare buna ziua.imi poate spune si mie cineva ce autorizatii sunt necesare pentru o spalatorie auto?si cam cat costa toate?:D (vezi toată discuția)
Caen montaj hardtopuri pe autovehicule D-ANA D-ANA :)Ce cod credeti ca ar corespunde activitatii de montaj hardtopuri pe autovehicule ? Hardtopurile sunt niste structuri care inchid partea din spate a unei ... (vezi toată discuția)
Infintarea uni spalatorii auto cosmina22 cosmina22 Sunt o tanara de 18 si vreau sa imi deschid o spalatorie auto.Cu ce ma ajuta statul? A m inteles ca se dau fonduri la tineri care isi fac o afacere.Asa e? (vezi toată discuția)