avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie si preaviz in concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie si preaviz in concediu

buna seara.
daca sunt in concediu de odihna si mi-am bagat preavizul de 45 zile..(avand functie de conducere)tre sa vin din concediu la serviciu sau nu?m-am inteles cu superiorul meu ca imi da liber in 14 zile...imi pierd concediul?trebuie sa vin la lukru?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:13, 8 August 2013
Daca sunteti in CO nu trebuie sa veniti la munca decat in situatia in care sunteti rechemt la serviciu de catre angajator.
Rechemarea nu se poate realiza nemotivat, ci doar pentru cazuri de forta majora sau pentru interese urgente care impun prezenta salariatului la locul de munca. Fireste, daca salariatul isi exprima acordul de a reveni, nu mai este necesara invocarea unor astfel de motive. In niciun caz salariatul rechemat din concediul de odihna nu pierde dreptul la efectuarea zilelor de concediu ramase.

art.151 C.mun.
(1) Concediul de odihnă poate fi întrerupt, la cererea salariatului, pentru motive obiective.
(2) Angajatorul poate rechema salariatul din concediul de odihnă în caz de forţă majoră sau pentru interese urgente care impun prezenţa salariatului la locul de muncă. În acest caz angajatorul are obligaţia de a suporta toate cheltuielile salariatului şi ale familiei sale, necesare în vederea revenirii la locul de muncă, precum şi eventualele prejudicii suferite de acesta ca urmare a întreruperii concediului de odihnă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rechemare c.o Salariatul trebuie sa fie de acord cu rechemarea sa din concediul de odihna? El poate refuza sa se intoarca la munca in urma unei rechemari?Daca acesta a luat ... (vezi toată discuția)
Întrerupere co pentru evenimente deosebite Sanda L Sanda L Bună ziua, vă rog să mă ajutați cu o informație. Concediul de odihnă poate fi întrerupt pentru concediu evenimente deosebite (deces)? Este vreo bază ... (vezi toată discuția)
Rechemare din concediul de odihna IBH IBH Codul Muncii ofera angajatorului posibilitatea de a rechema angajatul la locul de munca, pentru cazuri de forta majora sau lucrari urgente. Se aplica aceasta ... (vezi toată discuția)