avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie Verdict dat de Politie in cazul unui ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie Verdict dat de Politie in cazul unui acident .Putin Ajutor va Rog!

Buna Ziua,

Acum cateva zile am fost inplicat intr-un accident de masina. Eu rulam pe un drum national DN76 si doream sa intru pe un drum cu rang mai mic .El rula pe drumul cu rang mai mic si dorea sa intre in DN76 .

[ link extern ]
[ link extern ] /

Desenele sunt in mare politia ma considera doar pe mine vinovat si nu a oprit ca martori cele 4 masini care erau aproape de locul produceri incidentului .

El a iesit din spatele masini M3 M4 si a intrat in DN direct pe banda 2 . Politia dupa masuratori ma considera doar pe mine vinovat pentru ca posibil sa fii calcat linia continua . (doresc sa stiu daca este culpa comuna )

Dupa parerea mea el nu avea dreptul sa vina direct in banda 2 si marcajele daca existau, el trebuia sa aiba linie continua exact ca inainte de cedeaza trecerea si dupa cedeaza trecerea pana in dreptul unde incepe linia discontinua la DN76 .

Astept parerile dumneavoastra. Eu doresc sa contest decizia politiei .(Ce sanse am? )

Pe final inca o intrebare eu aveam in masina o persoana in locul din dreapta care sa lovit putin si a fost dusa la spital a avut amnezie retrograda dar acum si-a revenit poate fii considerata ca martor ?

El era singur in masina.

--- Doresc sa precizez ca nu sa facut nici acum procesul verbal sa il pot semna , mia fost data doar o dovada cu care sa circul si mi sa cerut sa semnez masuratorile facut de politie .----

Va rog sa ma indrumati .

Tot Respectul
Ultima modificare: Joi, 8 August 2013
andreiunicat, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreiunicat , utilizator 16:29, 8 August 2013
In intersectia dintre cele doua drumuri, pe drumul de rang inferior, exista indicatorul rutier"cedeaza trecerea". Conducatorul autoturismului ce circula pe drumul de rang inferior avea obligatia sa cedeze trecerea tuturor vehiculelor care circulau pe drumul national (european). Nu inteleg de ce s-a produs accidentul. Daca se circula regulamentar traiectoriile celor doua autoturisme nu se intercteaza. Va reveniti cu amanunte.
Acidentul sa produs parerea mea pentru ca el a iesit din coloana care astepta la cedeaza trecerea direct in banda 2(unde teoretic este linie continua dar practic nu mai exista de cativa ani buni ) de mers pe traiectoria mea de intrare ... eu cand l-am vazut am observat ca doreste sa isi continue traiectoria pe banda 2 cuma intrat si am decis sa virez stanga sa ajung la bordura din stanga dar el in o fractiune de secunda a hotarat sa vireze si el dreapta spre aceasi zona (bordura) masinile sau lovit fata dreapta a mea si fata stanga a lui .

Poze cu acidentul facute de localnici .

[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]
Am observat si o greseala pe dovada emisa de politie ( pe ea scrie ca am condus pe DN si am patruns pe contra sesns unde m-am tamponat frontal .. cea ce nu este adevarat masinile sau tamponat dreapta mea si stanga lui ... daca era frontal aveam la masina mea sparte ambele faruri cel putin si la el la fel dar farurile stanga mea si dreapta lui sunt intacte masinile intrand in coliziune cand amandoi am intentionat sa evitam in aceasi directie impactul .
Nu prea aveti sanse, din punct de vedere legal nu prea aveati ce cauta pe sensul lui de mers. Nu tebuia sa virati spre bordura, ati ales cea mai proasta solutie.
A fost cea mai buna solutie la acel moment considerata de mine era loc liber si bordura unde sa ma pot opri in cazul in care impactul nu are loc . Dar nu pot fi tras la raspundere 100% doar eu pentru ca, am luat o decizie gresit eu asa zic .El daca nu iesea din spatele celor 2 si rula pe trasa mea de intrare adica (a iesit direct banda 2 ) nu aveam nici o problema. Treceam in liniste.

Astept pareri.

Alte discuții în legătură

Giratoriu cu 4 benzi,săgeți clare pe jos ,primele 3 benzi obligatoriu ... Iammaxim Iammaxim Giratoriu cu 4 benzi,săgeți clare pe jos ,primele 3 benzi obligatoriu înainte ultima la stânga.Incadrat pe banda 2 la ieșire am fost lovit în aripa ... (vezi toată discuția)
Accident usor Razvan006 Razvan006 Buna ziua As avea nevoie de o parere de specialist cu privire la vinovatul intr-un accident usor in care am fost implicat. Eram incadrat pe banda de stanga ... (vezi toată discuția)