avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua!Vreau sa depun o contestatie in cauzul unui ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua!Vreau sa depun o contestatie in cauzul unui accident ...

Buna ziua!Vreau sa depun o contestatie in cauzul unui accident in sensul giratoriu ptr ca consider si sustin nevinovatia mea.Eu circulam in aceias sens de mers cu inculpatul la care el de pe banda interioara(banda 1) a intrat direct on mine virand la dreapta eu deplasandu-ma pe banda 2 care sagetile indicau inainte sau dreapta.Politia ma scos pe mine vinovata ptr ca el a intrat primul in sensul girat precizand ca eu am intrat a 2 dar deja eram intrata de mult si ma aflam in sens g.Va rog sa ma ajutati cu un model de contestatie si daca am sanse sa castig in instanta.Tin sa precizez ca politia a tinut cu inculpatul si la favorizat si mai tin sa precizez ca se cunosteau dupa comportament lor ajutandul cu ce trbuia scris si pe mine ca femei cu copilul langa mine nu ma bagat de loc in seama

Daca intentia dv era sa patrundeti in intersectia cu sensul giratoriu si sa va deplasati in directia inainte atunci corect trabuia sa va incadrati pe banda din stanga langa axul drumului si sa pastrati directia de deplasare pozitionata pe banda 2 fata de cel care a intentionat sa faca dreapta intrat pe banda 2 in intersectie (daca se sustine ca dv ati intrat dupa el) atunci ar trebui sa dovediti contrariul daca doriti sa contestati pv contraventie solicitand eventual punerea la dispozitie a inregistrarilor stocate pe camerele din acea intersectie (daca exista) .
Puteti sa verificati conduita corecta de urmat de conducatorii auto in link-ul urmator [ link extern ] /
Ultima modificare: Vineri, 22 Aprilie 2022
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

SM LEGAL CONSSULT a scris:

Daca intentia dv era sa patrundeti in intersectia cu sensul giratoriu si sa va deplasati in directia inainte atunci corect trabuia sa va incadrati pe banda din stanga langa axul drumului

Nu exista o astfel de prevedere, te poti pozitiona pe orice banda, fie ea 1 sau 2.
In intersectia cu sens giratoriu important este cine era primul in sensul giratoriu, doar acela are prioritate. Daca accidentul s-a petrecut prin lovire in spate este evident cine era primul in sens giratoriu.
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 22 Aprilie 2022
latka, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e vb de lovire in spate.Cel d p banda 2 a virat spre dreata intrand p banda 1 unde se pozitiona doamna cu prbl si se presupune ca ar fi fost vinovata ca nu a acordat prioritate celui care se afla deja in intersectie. Banda 1 indica deplasarea inainte sau la dreapra iar banda 2 inaibte sau stanga. Aici prioritatea era conf pv a celui aflat deja din intersectie si contrazice versiunea doamnei. Probabil un habarnist k dv s-a trezit ca se poate conduce si vira oriunde i se nazare...mda...Multumim de interventie.
Ultima modificare: Vineri, 22 Aprilie 2022
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business
Nu este normal cel din interior sa vireze direct dreapta si sa intre direct in usa de la sofer(eu) politia a studiat camerele de supraveghere si a recunoscut ca el avea viteza ,sincer nici nu mai stiu daca a semnalizat.Poate sunt eu mai grea de cap dar daca tu esti pe banda din interiorul sensului giratoriu poti sa faci dreapta peste masina din dreapta ta ?de unde sa visez eu ca el vrea sa faca dreapta daca eu eram un pic inaintea lui.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti dreptate d-na , dl. consultant de business nu cunoaste cum se circula in sens giratoriu, din moment ce nu stie nici macar cum e cu incadrarea pe benzi. Daca te-ai incadrat gresit inainte de a intra in sensul giratoriu, nu ai voie sa faci dreapta, daca ai intrat in intersectie de pe banda de linga axul drumului. De aia am pus si link-ul explicativ. Poate mai invata si altii. Eu v-as sfatui sa va angajati un avocat, nu cred ca va descurcati in instanta. Aveti 15 zile de la data intocmirii PV de contraventie sa depuneti plingerea contraventionala.

Alte discuții în legătură

Legislatie: iesirea dintr-un sens giratoriu stelian222 stelian222 Am si eu o nedumerire legata de incadrarea corecta pe benzi, atunci cand iesi dintr-o intersectie cu sens giratoriu sau chiar si dintr-o intersectie ... (vezi toată discuția)
Giratoriu cu 4 benzi,săgeți clare pe jos ,primele 3 benzi obligatoriu ... Iammaxim Iammaxim Giratoriu cu 4 benzi,săgeți clare pe jos ,primele 3 benzi obligatoriu înainte ultima la stânga.Incadrat pe banda 2 la ieșire am fost lovit în aripa ... (vezi toată discuția)