avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diploma pierduta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diploma pierduta

Buna ziua ,
va rog am nevoie de un raspuns competent !
In 2005 sotul meu a facut un curs pentru functia de agent paza si garda de corp autorizat de Ministerul Muncii. Curs platit jumatate de firma angajatoare jumatate de beneficiar. Recent firma a fost vanduta si s-a descoperit ca diploma a fost pierduta ramanand doar cu o copie. Am cautat sa facem rost de un duplicat al acelei diplome dar cei care atunci au organizat cursul au disparut intre timp de pe piata. Care este modalitatea de a recupera acea diploma? Sau trebuie sa repete cursul? Mentionez ca cei de la firma sotului n-au facut inregistrarea acelei diplome la politie, cum am auzit ca ar fi trebuit sa faca.
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile primite !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:03, 12 Septembrie 2022
Daca societatea la care a efectuat cursul si a eliberat acea diploma nu mai exista, opinia mea este ca va trebui facut cursul din nou.

Cel mai bine ar trebui mers la POlitie si intrebat , intrucat in baza acelei diplome se va elibera atestatul. Atestatele pentru agentii de securitate (fosti agenti de paza) se obtin de la sectiile de politie din raza domiciliului pe care il are fiecare agent de securitate.
Firmele care organizeaza cursuri de pregatire trebuie sa fie autorizate de Ministerul Muncii iar certificatele acreditate de CNFPA, actual ANC - Autoritatea Nationala pentru Calificari
[ link extern ] /
Chiar daca diploma nu este eliberata de CNFPA ci de firma care organiza cursul si care s-a dizolvat, trebuie sa existe o baza de date cu diplomele eliberate de CNFPA astfel ca o posibilitate ar fi sa incercati la ANC care sa verifice valabilitatea copiei diplomei respective.
Daca nu va pot elibera un duplicat cel putin va pot da un "conform cu originalul" in urma verificarilor.
Miam pierdut și eu o diploma de masinist la masinits pentru terasamente xum o pot recupera
Adresati-va entității care v-a eliberat-o în vederea obținerii unui duplicat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diploma boby_zb boby_zb Buna seara, tocmai am sustinut in urma cu o luna un examen pentru nivelul 3 de coafor stilist si cand am fost sa imi iau diploma am primit o foaie pe care o ... (vezi toată discuția)
Un atestat pentru paza este valabil si in spania ? nicutuduriu nicutuduriu Buna seara , as dori sa ma ajutati intr-o mica problema . As dori sa stiu daca un atestat pentru paza obtinut in Romania este valabil si in U.E. , mai precis ... (vezi toată discuția)
Atestat paza pierdut (recuperare) sunday sunday Cum recuperez un atestat de paznic pierdut, in cazul in care nu mai stiu nici numele firmei cu care am facut cursul/sustinut examenul, cui ma adresez? multumesc (vezi toată discuția)