avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Nulitate partiala titlu proprietate
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Nulitate partiala titlu proprietate

buna ziua , as dori sa stiu daca vi se pare legal ceea ce a facut primaria orasului X. Mama a achizitionat in urma unei licitatii supr de 1.500 mp teren curte impreuna cu 183 mp constructii de la C.A.P- ul orasului X in sept 1992, s-a facut apoi contractul de vanzare cumparare la notariatul de stat si transcris in regimul de transcriptiuni si inscriptiuni imobiliare.
In 1999 cand a mers la primaria orasului X pentru a solicita titlu de proprietate i s-a spus ca nu au suprafata aceasta disponibila si ca C.A.P-ul in acel an adica 1992 cand s-a facut licitatia nu avea voie sa vanda teren - ceva de genul acesta si pe titlu de proprietate nu apare decat cu 500 mp teren. Ideea este alta ..nu stiu prea bine legile si nu prea mi se pare in regula ceea ce a facut primaria in conditiile in care mama s-a mai intins cu gardul cu gandul ca are 1500 mp cumparati.....iar CIREASA de pe tort e ca mama se foloseste de inca vreo 1000 mp mp teren care este in rezerva primariei si mama plateste chirie pe el.
Mi se pare mie sau cam plateste chirie pe terenul pe care l-a cumparat in 92 si pe care Primaria X si l-a trecut in rezerva. La acea vreme ca si acum de alfel functionarii dadeau si luau cu de la ei putere bazandu-se pe nestiinta oamenilor.
Eu m-am gandit sa actionez in instanta ..nu stiu pe cine exact..Primaria, Comisia locala de fond funciar pentru nulitatea partiala a Titlului de proprietate ca sa isi revendice in fapt si in drept terenul achizitionat in acte in 92 si anume sa aiba 1500 mp si nu 500 mp cat are acum in titlu de proprietate. Pe restul terenului pe care il foloseste plateste chirie din 2002 si practic ar trebui sa ceara si restituirea sumei platita ca si chirie.
Astept va rog sugestii si indrumari..Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 13 August 2013
ericut, utilizator
Cel mai recent răspuns: ericut , utilizator 23:04, 13 August 2013
Daca mama a cumparat printr-un act autentic nu vad rostul titlului de proprietate. Contractul autentificat la notariat este titlul ei de proprietate. Daca mama figureaza la impozite si taxe cu terenul inscris si a platit impozit nu are nici o problema .
Mama dvs, este proprietar pe terenul de 1500 mp si poate sa il foloseasca ca proprietar. Cei 500 mp de pe titlu constituie din punctul meu de vedere un alt teren . Trebuie vazute actele
nu stiu nici eu care este rostul titlului de proprietate , la taxe si impozite nu figureaza decat cu 500 mp teren pe inca cca 800 de mp are contract de inchiriere, ideea este ca vanzarea cumpararea s-a facur in 1992 si ulterior s-a emis titlul de proprietate in 1999, nu stiu de ce si in ce conditii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabularea unui teren al fostului c.a.p roscatul roscatul Buna ziua, Problema expusa este: Tatal meu a cumparat un teren 500 mp in anul 1975 de la un vanzator persoana fizica. Terenul este in prelungirea casei lui ... (vezi toată discuția)
Teren fara acte lauryss lauryss daca Xsi Ysunt titulari de rol ai unui teren,asta inseamna ca ei pot fi si proprietari ai aceluiasi teren? (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate p0pescu grigore p0pescu grigore In anul 1976 un proprietar X avea o casa cu teren in suprafata totala de 640 mp. Proprietarul X vinde in anul 1976 parintilor mei jumatate din casa partea de ... (vezi toată discuția)