avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Intrebare garantie produs
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Intrebare garantie produs

Am dus in garantie pe data de 05.08.2013 un produs la flanco si mi-au zis ca in 7 zile o sa ma sune ca este gata. Azi dupa 12 zile am fost la ei la sediu si mi-au zis ca nu e gata dar in avizul de expediere in service scrie "data limita iesire din service 19.08.2013". Mi-au zis ca daca nici luni nu e gata imi dau numaru de la service ca ei nu au nici un contract cu mine. Stie cineva ce este de facut ?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:11, 18 August 2013
Produsele care prezinta neconformitati in perioada de garantie se duc ptr remedierea defectului la service-ul care este mentionat in certificatul de garantie si nu la magazinul de unde l-ati achizitionat.
Toti producatorii, distribuitorii sau vanzatorii trebuie sa specifice in certificatul de garantie adresa service-urilor care repara produsele in perioada de garantie si post-garantie.
Si luni cum ar trebui sa procedez ?
Daca cei carora le-ati dus produsul nu au niciun contract cu dvs. de ce l-au primit si s-au ocupat de trmiterea in service?
le spuneti ca si-au asumat respondabilitatea repararii produsului si sa faca bine sa ia legatura cu service-ul si sa va informeze cand va fi returnat in stare de functionare.
Le cereti si telefonul si persoana de contact ptr a va interesa si dvs. dar le spuneti ca produsul trebuie sa vi-l aduca unde l-ati predat adica la magazin. Altfel va pot pune pe drumuri daca service-ul este in alt oras.
Am intels. Si legat de termenul de livrare nu am ce sa fac ? Adica produsul mai poate sta inca 2-3 saptamani in service fara sa imi dea alt produs in valoarea celui predat ?
Un alt produs cu aceleasi caracteristici sau daca nu mai se comercializeaza se restituie valoarea actualizata achitata se dau atunci cand perioada de reparatie depaseste 10% din perioada de garantie.
Mai multe raspunsuri la intrebarile dvs. privind garantia produselor se gasesc in leggea 449/2003 si pe site-ul ANPC sau consumatoreuropean.ro (ca-n reclama de promovare)

[ link extern ]

[ link extern ] /

[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie dupa reparatie dariad dariad Am returnat la magazin pentru reparatie un radiator cu halogen la care s-a ars un element. Am predat produsul pe data de 6 (sambata), iar garantia de 24 de ... (vezi toată discuția)
Am un aspirator în garanție aflat la reparație din 11.12.2017. dar nu mi-a fost înapoiat. ce pot face? nută cristache nută cristache Am cumpărat un aspirator de la SC Flanco SA pe data de 18.09.2017. L-am folosit foarte puțin pentru că s-a defectat. Pe data de 11.12.2017 l-am predat la ... (vezi toată discuția)
Garantie televizor Bogdan88 Bogdan88 Buna seara. In februarie 2008 am achizitionat un televizor marca Grunding din magazinul Flanco ( Tg-Jiu ). De la bun inceput de cand mi s-a facut proba la ... (vezi toată discuția)