avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cumparare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cumparare teren

Buna ziua ,am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare ?cat timp are la dispozitie o persoana sa inregistreze un teren in cartea funciara de la momentul cand este declarat propietar.
Multumesc frumos !

Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 06:44, 23 August 2013
Oricand doreste!

Nu este un termen.
Problema sta in felul uramator ,am vrut sa cumparam un teren de 1000 mp ,propietara nu detinea bani pentru impozite si taxe ,astfel incat am ajuta-o cu bani la plata taxelor.n-propietara detinea 3800mp teren intravilann-s-a primit de la primarie certificat fiscal pentru cadastru 1000mp,numai ca primaria nu a vrut sa elibreze certificat fiscal de vanzare cumparare pe motiv ca exista un alt propietar pe acest teren de 3800 mp.(acesta neplatind taxe si impozite)n-ulterior am aflat ca propietara il imputernicise pe acest cetatean sa ii gaseasca un cumparator pentru teren dar acesta nu s-a gasit si in contul unei sume de bani datorati cetateanului acesta si-a insusit acest teren in anul 2007(fara sa fie inregistrat n-impozitul pentru acest pamant s-a achitat in 2011 de propietara(adica de noi ) pentru a vinde 1000mp din 3800mpn-mentionez ca la judet in 2011 si pana in prezent figureaza ca propietara ,drept dovada s-a facut cadastru pe numele ei.-acum cetateanul refuza sa ne de-a cei 1000 mp
complicata situatia cu terenul ce vreti sa il cumparati!

ar fi bine sa discutati cu un avocat si cu toate actele in fata ...
Este înregistrat ca plătitor de taxe şi impozite locale, împuternicitul? Faptul că nu a plătit aceste taxe, nu-i ia dreptul de proprietate (dacă acesta există şi mai ales conform căror acte-)Titularul dreptului de proprietate(persoana care doreşte să vă vândă) trebuie să ştie exact ce datorii are . Solicitaţi un Extras de carte funciară de informare. în care se arată situaţia terenului şi dacă asupra acestuia s-a înscris vreo ipotecă.
Consider că d-na avocat care v-a răspuns anterior, v-a dat un răspuns corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe un teren care nu exista Marioara-Florentina Marioara-Florentina Buna ziua , Am negociat cumpararea unui teren de 1000mp cu o persoana particulara , ba chiar am ajutat-o cu bani pentru a face cadastru si a plati impozitul ... (vezi toată discuția)
Cadastru si intabulare teren luminitastefan luminitastefan Buna ziua. Suntem propietarii unui teren in suprafata de 1000mp si ai unui imobil edificat pe teren in localitatea Vama Veche. In anul 2006 am depus actele ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar matusa-nepot stircu stircu Detin 1200 mp in cota de ½ conform “acte” dar fara ca terenul sa aiba carte funciara.Acest teren este mostenit de la bunici.Bunicii initial au detinut ... (vezi toată discuția)