Buna seara.La data ultimei citiri a repartitoarelor de costuri(aprilie 2013) nu am fost acasa pt a permite accesul salariatrului firmei de repartitoare .Firma care asigura citirea si intocmirea NOTEI DE CONSUM INDIVIDUAL, a estimat un consum mediu , care mi-a fost comunicat si pe care l-am platit PARTIAL .Am refuzat plata TAXEI DE CITIRE in suma de 18,48 RON intrucat citirea nu afost efectuata in mod real.Taxa de citire nu este similara unui abonament si pe care tre sa o platesti ca la telefoane sau lumina.Am sau nu dreptate sa refuz in continuare plata unei prestatii neefectuate.Exista un text de lege pe care sa-l studiez?Multumesc anticipat
Comisionul pe care vi-l cere firma este prevazut in contract si este in suma unica (fara a fi impartit pe componente de prestatie).
Pentru acest comision firma, in functie de prevederile contractului face sau nu face citirea repartitoarelor (indecsii pot fi culesi si de administrator de la locatari), dar in principal pentru calculul cotei dv. de caldura, indiferent ca este in baza indecsilor cititi sau a indecsilor estimati.
Evident ca ei va vor face regularizarea consumurilor in prima luna cand veti declara indecsii sau va vor fi cititi.
Faptul ca ati lipsit de-acasa este nerelevant in conditiile contractului. Ei v-au calculat caldura, asa ca....trebuia sa va achitati si dv. obligatia de a plati, conform contractului.
Repartitoare radio
Dabal
Buna ziua,
Zilele trecute a venit mama suparata foc pe administratorul blocului si pe radet ca mai nou ne obliga sa ne schimbam vechile repartitoare cu ... (vezi toată discuția)